Kovotojas Sergejus Maslobojevas – apie žuvusį brolį, ašaras gimdymo palatoje ir sporto skurdą

Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas, daugkartinis Europos ir Pasaulio kikbokso bei MMA kovų čempionas, pravarde Kuvalda. Stiprus ir nenugalimas – tokį jį mato gerbėjai, tačiau LNK laidoje „Bus visko“ šeštadienio pavakarę vyrą žiūrovai išvys tokį, kokį jį pažįsta patys artimiausi. Sergejus sunkiai tramdydamas ašaras prisimins savo vaikystę, žuvusį brolį ir su komplikacijomis vykusį sūnaus gimimą. Kovotojas prisipažino, kad turėjo sunkią vaikystę, gyveno Klaipėdos rajone, kuriame klestėjo nusikalstamumas, namo laiptinėse mėtėsi švirkštai, o mokykloje kone kasdien vyko muštynės. Sergejus sako: „Reikėjo pakovoti už save, tekdavo kautis ir prieš vieną, ir prieš du. Per visą kovų karjerą nosis nebuvo lūžusi tiek kartų, kiek vaikystėje.“

 Sergejus su sužadėtine Airine ir sūneliu Ramiru.
 Sergejus su sužadėtine Airine ir sūneliu Ramiru.
 Sergejus su sužadėtine Airine.
 Sergejus su sužadėtine Airine.
 Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas.
 Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas.
 Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas.
 Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas.
 Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas.
 Sergejus Maslobojevas – tituluočiausias Lietuvos kovotojas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 4:06 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 4:41 PM

Tėvai sunkiai dirbo, iki šešerių metų Sergejumi rūpinosi vyresnis brolis, tačiau, vieną dieną išėjęs ant molo stebėti audros, nebegrįžo. Baltijos jūra pasiglemžė jauno vyro gyvybę. Segėjus sako: „Neturėjau pavyzdžio, kuriuo galėčiau sekti, juo turėjo būti brolis“. Nuo ašarų sudrėkusiomis akimis Sergejus prisiminė, kad šeima sunkiai išgyveno netektį, kas vakarą po darbo grįžęs tėtis apkabindavo Sergejų ir verkdamas kartojo: „Dabar tu privalai gyventi už du“.

Laidoje kovotojas prisipažino, kad paauglystėje ėmė blaškytis, ieškoti meilės ir dėmesio iš kitų žmonių. Vis didesnę įtaką darė draugai, kurie tapo narkomanais bei nusikaltėliais. Vyras suprato nenorintis eiti tuo pačiu keliu – taip kovotojo gyvenime atsirado sportas. „Per gyvenimą ėjau turėdamas tikslą pasiekti to, apie ką svajojome kartu su broliu. Mes augom žiūrėdami filmus su Jackie Chanu, Bruce Lee bei „Terminatoriumi“ ir tikėjom, kad užaugę būsim tokie stiprūs ir teisingi, kaip mūsų herojai“, – prisiminė sportininkas. Vyras prisipažino, kad, atsisakęs draugų liko vienas. Kovos menų sporto nepalaikė tėvai ir artimieji. Kad galėtų įsigyti reikiamą inventorių, pirštines ar susimokėti už keliones į kovas, turėjo dirbti juodžiausius darbus statybose. Tik tuomet, kai Sergejus pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu, visi pradėjo į tai žiūrėti rimtai.

Po neseniai įvykusios amžiaus kovos, kurioje Conoras McGregogas ir Floydas Mayweatheris pasidalino pusę milijardo JAV dolerių, būtų galima manyti, kad ir Lietuvoje kovotojai gali pasigirti namais įsikūrusiais prestižinėse vietose ir brangiai kainuojančiais automobiliais. Tačiau realybė kiek kitokia. Vyras prisipažino: „Mes esam sporto ubagai“.

Sergejus neprisimena, kada paskutinį kartą turėjo atostogas. „Visi kreivi pirštai, kelis kartus lūžusi nosis, paskutiniu metu ėmė lūžinėti šonkauliai“, – tai tik dalis traumų, kurias vardija čempionas. Po kovų jo nepasitinka patyrę specialistai ar skausmą malšinančios ledo vonios, priešingai, daugelį metų po kovos Sergejus turėdavo pats vykti į ligoninės priimamąjį, kur tekdavo laukti eilėse po kelias valandas, kad jam būtų sugipsuota lūžusi koja ar ranka. Vyro taip pat nesiryžta drausti nei viena Lietuvoje veikianti draudimo kompanija. „Mes esam entuziastai. Savo veiklą galime tęsti tik kitų gerų žmonių pagalba, kurie nieko už tai neprašo“, – atviravo Sergejus.

Vyras prisipažino, kad sunkiai valdo stresą dėl kiekvienos kovos. Prieš jas kovotojas ruošiasi kaip spartiečiai prieš mirtį. „Yra tokia legenda, kad spartiečiai prieš kovą ruošdavosi mirčiai, nusiprausdavo švariai, nusiskusdavo, pasikvėpindavo, jog į dangų keliautų pasiruošę. Taip ir aš darau“, – pasakojo jis.

Pati didžiausia čempiono palaikymo komanda yra jo šeima. Kai visi draugai po pergalės vyksta švęsti, Sergejus turi tradiciją, su sužadėtine Airine ir sūneliu Ramiru važiuoja valgyti... kebabų. Kas galėtų pagalvoti, kad kikbokso bei MMA kovų čempionas gali būti ne tik dvasingas, jautrus, bet ir be galo romantiškas. Laidoje „Bus visko“ šeštadienį vyras papasakos, kaip pasipiršo savo išrinktajai, kodėl verkė gimdymo palatoje ir ką reiškia netradicinis sūnaus vardas Ramiras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.