Neseniai savo knygą pristačiusi J. Zinkevičiūtė kartu su broliu Ernestu šį šeštadienį susirungs azartiškoje laidos „Virtuvės istorijos“ kulinarinėje kovoje, kur savo gamintais patiekalais stengėsi pelnyti mamos Ritos simpatijas.
Jaunosios kartos aktorei šis iššūkis kėlė jaudulį, nes, mergina pripažino, gamina išties retai, o virtuvėje dažniau sukasi jos mylimasis.
„Daugiau gamina draugas, jam ir skaniau išeina. Bet aš turiu savo firminį patiekalą – lazaniją, kuri man visada pavyksta“, – sakė J. Zinkevičiūtė.
Tačiau jos varžovas – brolis Ernestas – irgi nenusileis kulinariniais sugebėjimais ir atskleis savo firminio patiekalo receptą, kurį nuo vaikystės perėmė iš mamos.
Visgi abiejų laukia nelengva užduotis kuo labiau nustebinti savo mamą Ritą. Ernestas kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene dienos pietų restorane „ilunch“ gamino lipnius vištienos petukus su šonine, o Justė išmėgino grilio subtilybes ir kartu su grilio meistro Vaidoto Rutkausko pagalba kepė vištienos blauzdeles ir kriaušes, įdarytas mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
Abu patiekalai – labai įmantrūs. Tačiau kuris labiau patiko kritiškai į viską žiūrinčiai ir negražbyliaujančiai aktorės mamai?
„Aš visada nuo vaikystės stengiausi jiems sakyti kritišką nuomonę. Bet jeigu jie atrodo gerai, tai kaip aš galiu pasakyti, kad blogai?“, – laidoje juokėsi mama Rita.