Laidoje „Virtuvės istorijos“ savo pranašumą virtuvėje bandys įrodyti televizijos laidų vedėja R. Šakalytė-Jakovleva bei jos geriausia draugė medikė Brigita. Moterims teks gerokai pasistengti, nes jų kulinarinius sugebėjimus vertins ketverių metų Renatos dukra Elzė.
Laidos žiūrovams televizijos žvaigždė papasakos apie savo dukros mėgstamiausius patiekalus. Nustebinti mergaitę – išties sunki užduotis. „Labiausiai ją lepinu šokoladiniais grybukais. Ji mėgsta įvairiai pagamintus makaronus. Anksčiau mėgo makaronus su faršu, dabar truputėlį faršas keliauja į šoną ir valgo vienus makaronus. Taip pat labai mėgsta picą su mocarela. Jeigu kepam namie, tai stengiuosi nieko daugiau ant picos nedėti, išskyrus mocarelą“, – sakys R. Šakalytė-Jakovleva.
Žinoma moteris pripažino, kad rungtyniauti su geriausia drauge nėra įpratusi. „Mes nekovojame, visą laiką draugaujame, bet šiandien teks padaryti išimtį“, – apie bene 30 metų trunkančią draugystę pasakojo R.Šakalytė-Jakovleva.
Artėjant gražiausioms žiemos šventėms moterys išmaniajame dienos pietų restorane „ilunch“ gamino šventinius patiekalus. Renata kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene kepė mielinės tešlos ausytes su grybais, kurios skirtos Kūčių stalui. Brigita su grilio meistru Vaidotu Rutkausku grilyje kepė šventinę antį, įdarytą obuoliais, kriaušėmis ir džiovintais abrikosais, puikiai tinkančią Kalėdų rytui.
Nors televizijos laidų vedėja ir dviejų vaikų mama apie savo asmeninį gyvenimą nėra linkusi atvirauti, gaminamas patiekalas sukėlė šiltus vaikystės prisiminimus, kurie net privertė susigraudinti. „Šis patiekalas absoliučiai primena vaikystę, nes tai mano močiutės tradicinis Kūčių patiekalas“, – su ašaromis akyse jautriai pasakojo Renata.