Treneris Dainius Barzinskas atskleidė auksinę mitybos taisyklę: pradėti galite jau dabar

Dažnas, sutikdamas Naujuosius metus, pažada gyventi kitaip: pradėti sportuoti, sveikiau maitintis, skirti laiko kūno ir dvasios puoselėjimui. Kaip sportuoti, ką valgyti, o ko vengti, papasakos šio sekmadienio laidos „Pasaulis pagal moteris“ svečias – profesionalus kultūristas ir treneris Dainius Barzinskas.

 Laidos akimirkos.<br> Laidos kūrėjų nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> Laidos kūrėjų nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> Laidos kūrėjų nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> Laidos kūrėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2019, 10:53 AM, atnaujinta Jan 5, 2019, 11:07 AM

Sunku patikėti, kad jau 28 metus profesionaliai sportuojantis galiūnas kažkada savo ateitį siejo su... muzika: baigė Vilniaus Čiurlionio menų mokyklą ir yra diplomuotas choro dirigentas. Laidos vedėjos Kristinos Rimienės paklaustas, kas gi atsitiko, kad choro lazdelę iškeitė į svarmenis, Dainius buvo atviras – merginos nekreipdavo į jį dėmesio.

„Kaip ir kiekvienas paauglys, ėmiau analizuoti savo išvaizdą ir supratau, jog nesu ja labai patenkintas. Net ir sverdamas 65 kg buvau pravardžiuojamas storuliu dėl savo proporcijų. Kaip tik tuo metu pamačiau Arnoldą Schwarzeneggerį filme „Commandos“ ir iškart nutariau, jog noriu atrodyti kaip jis, todėl nuėjau į sporto salę siekti tikslo“, – apie savo veiklos pradžią pasakoja Lietuvos ir Europos absoliutus čempionas.

Pradėkite šiandien

Švenčių maratono nualinti, pasižadame pradėti sportuoti. Nuo Naujųjų metų, jei nepavyksta – būtinai nuo pavasario, bent jau nuo vasaros...

Laidos vedėja K. Rimienė klausė svečio, ką gi daryti tiems, kurie vis svajoja pasikeisti, gyventi taip, kad nebūtų gėda žiūrėti į veidrodį? Kultūristas ir treneris atskleidė paprastą tiesą – pradėkite... šiandien.

„Lengviausias būdas nieko nedaryti – rasti sau pateisinamų priežasčių. Ir tai tęsiasi metų metus, o reikia tiesiog šiandien ateiti į salę“, – pataria treneris, pridurdamas, kad pradėti galima ir nuo kasdienių rytinių pasivaikščiojimų.

Pradėję sportuoti privalome neapleisti ir mitybos. Laidos vedėjos paklaustas apie saldumynus ir kitas mažas nuodėmes Dainius nusijuokė: jis nėra griežtai nusiteikęs prieš jas, tik pataria prieš smaližiaujant suvalgyti tinkamo maisto, kuri valgyti derėtų mažiausiai tris kartus per dieną, atsisakant užkandžiavimų.

„Galvokite, ką dedate į save. Maistas reikalingas tinkamam organizmo funkcionavimui. Jei kišite į save šlamštą, taip jis ir veiks“.

Persivalgius svarbu sustoti

Laidos žiūrovai išgirdę iš galiūno lūpų ne vieną puikų patarimą, ką valgyti, kad raumenys, apie kuriuos svajojame, mus puoštų, o sveikata būtų puiki, taip pat turėjo galimybę sužinoti, ką gi daryti tiems, kurie šventiniu laikotarpiu keliavo nuo stalo prie stalo ir... persivalgė.

Dietologė Edita Gavelienė patarė kuo greičiau grįžti į savo režimą, jei jis iki švenčių buvo sveikatai palankus. Anot jos, svarbu valgyti planuotu dienos metu, stebėti, ką dedame į lėkštę ir valgyti kuo įvairesnį maistą, kad būtų patenkinti organizmo poreikiai.

Kūną puošia ne tik sportas ir tinkama mityba, bet ir įvairūs papuošalai, aksesuarai – tai jau ne kartą rubrikoje „Floristinis desertas“ įrodė laidos vedėja K. Rimienė. Šįkart ji laidos žiūrovams atskleidė koralo spalvos floristinės apyrankės kūrimo paslaptis ir paragins puoštis nuo pat Naujųjų metų pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.