A. ​Veryga: kaip paaiškinsit, kuo maža parduotuvė skiriasi nuo prekybos centro?

Šio pirmadienio aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ itin aktuali tema – kiek ilgai dar būsime karantino spąstuose? O panaikinus karantiną, ar nesulauksime dar didesnio koronaviruso protrūkio?

Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Slušnys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 8, 2021, 2:09 PM, atnaujinta Feb 8, 2021, 2:25 PM

Studijos svečiai: Seimo narys, buvęs Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Seimos narys, Sveikatos reikalų komiteto narys Linas Slušnys.

Prieš keltą dienų smulkieji verslininkai nebeapsikentė karantino ribojimų ir pasiuntė žinią – Vilniuje bei Klaipėdoje surengtos smulkiojo verslo laidotuves. Taigi laidos vedėjas Artūras Anužis klausė Lino Slušnio: „Kodėl smulkiesiems verslininkams neleidžiate dirbti, jei jie sako, kad gali užtikrinti saugias sąlygas?“

„Nėra nė vieno nei ministro, nei politiko, kuris norėtų laikyt uždarytą verslą, mes esame itin už verslą, nes jis mums kuria darbo vietas. Bet gruodį turėjome skaičius susirgimų, mirčių kad buvome ant ribos atsidurti visiškame griovyje. Vis dar turime didelius skaičius“, – sako L.Slušnys ir pridūrė, kad „Čia yra sniego gniūžtės efektas, kirpyklos galbūt galėtų dirbt, bet kai mes pradedame kalbėt apie vieną šaką, tuoj pat greta atsistos penkios greta, kurios irgi sakys, kad gali dirbti“.

Kitas laidos pašnekovas A.Veryga, lygina pirmąjį ir antrąjį karantiną, ir mato išmoktas bei neišmoktas pamokas.

„Yra dalykų, kurie yra išmokti ir yra dalykų, kurie neišmokti. Tai nežinau, kaip paaiškinsit skirtumą, kuo skiriasi maža parduotuvė, kuri turi įėjimą iš lauko, nuo didelio prekybos centro, kur susirenka krūvos žmonių?

Pasakymai, kad žmonės turi daugiau galimybių užsikrėst apėję 10 mažų parduotuvių nei užėję į vieną didelę yra niekuo nepagrįsti.

Yra tam tikrų spekuliacijų. Yra tam tikrų baimių galbūt. Tas perteklinis saugumas irgi turi kainą. Nebūtinai gyvybės kainą, bet kitas kainas. Nieks nesako, kad reikia staiga viską atsukt, panaikint karantiną. Iš pirmo karantino irgi labai ilgai išeidinėjome“, – sakė A.Veryga.

„Ar turit planą, kaip ketinate išeiti iš karantino?“, – dar vienas klausimas adresuotas L Slušniui.

„Planas yra, klausimas yra tik datos“, – atsakė L.Slušnys.

Kokios vis tik tos datos, ko galime tikėtis artimiausiu metu ir dar daugiau karštų diskusijų – šiandien, 19 val. 30 min. laidoje „Karštai su tv3.lt“ per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.