Sėkmingą verslą lietuvis įkūrė gimus sūnui: nauji įpročiai padeda gyventi efektyvesnį gyvenimą

Šį antradienio vakarą televizijos laidoje „Bus visko“ – interviu su Aurimu Mikalausku, Lietuvoje įkūrusiu audioknygų platformą. Tiesa, kažkada Aurimas dirbo Amerikai priklausančiai kompanijai, o dėl ypatingų gabumų jam galvą lenkė aukščiausi „Twiterio“ ir „Facebooko“ vadovai.

Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Aurimas Mikalauskas.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 2:34 PM

Dabar Aurimo gyvenimas kitoks, o knygų dėka atrastas sąmoningumas pakeitė ir jo požiūrį į technologijas, tampančias mūsų priešu. Todėl net su telefonu jis draugauja kitaip.

„Kai suvoki, kad dešimtys tūkstančių šviesiausių protų dirba prie to, kad tave prikaustytų prie telefono ekrano, tu supranti, kad nieko negali padaryti, išskyrus mesti tą daiktą kuo toliau. Pavyzdžiui, kai dirbu, telefoną pasidedu taip, kad negalėčiau pasiekti jo ranka, kad man reiktų atsistoti, nueiti. Tokiu atveju mano kūnas priešinsis. Taip tu netapsi algoritmo dalimi“, – kalbės A.Mikalauskas.

Aurimas dar vaikystėje žinojo, ką veiks ateityje. Kažkada pamatęs filmą apie vadinamuosius programišius, jis taip pat svajojo šioje srityje tapti tokiu profesionaliu, kad galėtų įsilaužti į bet kurį kompiuterį. Todėl net tada, kai tėvai neturėjo galimybių savo sūnui nupirkti pirmojo kompiuterio, jis tikrąja to žodžio prasme jį nusipiešė.

Ant popieriaus pasidaręs ranka pieštą klaviatūrą, iš knygų mokėsi pirmąsias kombinacijas, su kuriomis būtų galima įvykdyti tam tikras komandas.

Atsiradus kompiuteriui namuose, treniravosi, o tada, kai kiti eidavo į darbus ir čia uždirbdavo aštuonis šimtus litų, Aurimo alga siekė 20 tūkst. litų.

„Kadangi neturėjau jokio finansinio raštingumo, viską sugebėdavau išleisti. Neturėdavau jokių investicijų, tiesiog atostogaudavau labai prabangiai, gerai leisdavau laiką. Tuo metu nebuvo jokių didesnių ambicijų. Vienintelė ambicija buvo vasarą nuvažiuot atostogų. Susiplanuoji kokį kruizą Karibų jūroje, pagyveni Majamyje savaitė, pakeliauji po Floridą“.

Viskas ėmė keistis, kai Aurimui gimė sūnus. Berniukas buvo neramus, todėl miegodavo tik tada, kai tėtis arba mama stumdydavo vežimėlį.

Tam, kad laikas būtų efektyvesnis, ilgų pasivaikščiojimų metu Aurimas ėmė klausyti audioknygų anglų kalba. O galiausiai sukūrė platformą, leidžiančią audioknygomis mėgautis lietuviškai.

Tam, kad knyga audioformatu išvystų dienos šviesą, kartais užtrukdavo net keletą metų.

Šiandien audiotekos sąskaitoje – apie 400 knygų. Tarp jas garsinančių žmonių yra ir žinomų vardų – nuo Jono Nainio, Jokūbo Bareikio iki Andriaus Tapino.

Kalbėdamas apie A.Tapino garsintą jo paties rašytą knygą „Vilko valanda“, Aurimas sako: „Tuo metu jis buvo labai užimtas žmogus. Kartkartėmis jis rasdavo kokią valandą, atvažiuodavo po visų savo darbų į įrašų studiją, ir būdavo taip, kad pradeda skaityti, ir supranti, kad jo liežuvis jau toks pavargęs, kad jis negali nieko perskaityti.“

Audioknygų dėka Aurimas atrado saviugdos literatūrą, todėl per pastaruosius metus į savo gyvenimą įvedė naujų įpročių, padedančių gyventi efektyvesnį gyvenimą: „Kiekvieną dieną tu turi patį svarbiausią dalyką ir tavo užduotis – jei nežinai, kas yra tas svarbiausias dalykas, turi jį sugalvoti. Aš turiu laiką, pavyzdžiui, nuo 8:30 iki 11:30, kuomet aš dirbu prie savo to svarbiausio dalyko. Ir kad ir kas bebūtų, tuo metu manęs niekas negali trukdyti“.

Kokį įprotį turėtume išsiugdyti norėdami puoselėti gražius santykius su antrąja puse? Kaip apsisaugoti nuo internetinių sukčių? Ir kodėl prabanga nėra pinigai? Jau šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų