Čempionė Dainora Dvarionaitė prabilo apie svajonės kainą: ašaros, valgymo sutrikimai ir skaudžios replikos dėl išvaizdos

Nors profesionaliai kultūristei Dainorai Dvarionaitei dar tik 26-eri, mergina jau spėjo patekti į Lietuvos istoriją ir išpildyti savo dešimtmetį puoselėtą svajonę. Paskutinę akimirką nusprendusi dalyvauti Alikantėje vykusiose profesionalų varžybose, klaipėdietė savo kategorijoje užėmė pirmąją vietą ir pelnė kelialapį į šiais metais JAV vyksiantį prestižiškiausią planetos kultūristų čempionatą „Ms. Olympia“.

 Dainora Dvarionaitė.<br>lrytas.lt koliažas.
 Dainora Dvarionaitė.<br>lrytas.lt koliažas.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainora Dvarionaitė.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 2:36 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 2:39 PM

Per visą Lietuvos istoriją tokias aukštumas anksčiau pavyko pasiekti vos vienai Lietuvoje besitreniravusiai atletei – Natalijai Murnikovienei.

„Tai yra mano gyvenimo viršūnė, didžiausias svoris, ką galima pasiekti savo karjeroje“, – LNK laidoje „Bus visko“ atviravo Dainora.

Kultūrizmu Dainora pradėjo užsiiminėti prieš dešimt metų, šis sportas moters gyvenime atsirado dėl to, jog ji jautėsi blogai dėl savo svorio ir kojų apimčių. Dainora prisipažįsta nuo pat paauglystės iš aplinkinių sulaukdavusi skaudinančių komentarų apie savo išvaizdą, kuri tuo metu neatitiko visuomenėje vyravusių grožio standartų: „Dažnai girdėjau, kad mano kojos per trumpos, kad blauzdos per storos. Tai privesdavo prie drastiškų dietų“, – laidoje pasakojo Dainora, prisimindama savo paauglystę.

Kertinė akimirka, lėmusi Dainoros apsisprendimą užsiimti kultūrizmu, buvo socialiniame tinkle pamatyta kultūristės nuotrauka. Sužavėta merginos išvaizdos, Dainora ėmė svajoti apie panašias kūno formas ir karjerą šiame sporte. Netrukus ji susirado trenerį Edgarą ir pradėjo atkakliai siekti savo svajonės. Vis tik pati karjeros pradžia buvo nelengva – 17 metų paauglės noro tapti profesionalia kultūriste niekas iš artimųjų nesuprato ir neparėmė.

„Tėvai nenorėjo duoti pinigėlių sporto salei. Jiems atrodė, kad svorių kilnojimas nėra tinkamas merginai. Negalėjo suprasti ir mano mitybos. Tėvai žemaičiai, kartą tėtis net piktai pasakė, cituoju: ka mama yr padarius peitus, ka keta cia maista unt stala nebutu“, – su šypsena prisiminė Dainora.

Alikantėje vykusiose varžybose, savo kategorijoje užėmusi pirmąją vietą ir pelniusi kelialapį į šiais metais JAV vyksiantį prestižiškiausią planetos profesionalų turnyrą „Ms. Olympia“, Dainora gyvena tarsi sapne – džiaugiasi išskirtiniu laimėjimu, itin stipriu aplinkinių palaikymu ir pamažu augančiu populiarumu. Vis tik mergina prisipažįsta, kad už visos šios sėkmės slepiasi itin sunkus darbas ir nepavydėtini psichologiniai išbandymai. Išvarginta griežtų dietų, įtempto treniruočių grafiko ir kritiškų sekėjų komentarų dėl ne itin palankiai susiklosčiusių pirmųjų praėjusio sezono varžybų, mėnesį prieš lemtingąją pergalę atletė buvo visiškai palūžusi.

„Visą naktį prasėdėjau balkone ir praverkiau skaitydama žinutes iš nepažįstamųjų“, – atviravo Dainora.

 

Didžiulis skausmas ir nusivylimas savimi privedė prie valgymo sutrikimų. Moteris iš paskutiniųjų vaikščiojo į treniruotes, bet, likus vos mėnesiui iki varžybų, ėmė svarstyti apie karjeros pabaigą. Netikėtai susirgus treneriui bei širdies draugui Edgarui, Dainora paniro į visišką savidestrukciją, kuri privedė prie valgymo sutrikimų.

„Pradėjau viską tiesiogine žodžio prasme ėsti. Per penkias dienas suvalgiau pusantro kilogramo anakardžių šokolade, prisipirkau bandelių, kimšau batonus. Per penkias dienas priaugau 7 kg“, – sakė moteris.

Kai tavo antroji pusė dar ir tavo treneris, niekada neišgirsi, kad viskas gerai, tu man graži tokia, kokia esi. „Kai man užlipus ant svarstyklių prasidėjo isterija, jis sako, tai kam tu ėdei ir dabar klyki? Tai mane privedė prie dar didesnių ašarų“, – teigė Dainora.

Tačiau būtent antrosios pusės palaikymo ir pagalbos dėka moteris sugebėjo per keturias savaites ne tik sugrįžti į ankstesnę formą, bet ir pagerinusi ją pradėjo kopti į savo sėkmės olimpą. Apie psichologines krizes, hormonų sutrikimus, sveikatos problemas ir visą pasiaukojimą dėl sporto –  laidoje „Bus visko“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.