R.Wright kentė sutuoktinio S.Penno smurtą ir neištikimybę

Niekada nesakyk „niekada”. Šį posakį vertėtų priminti Holivudo aktorei Robin Wright (47 m.). Kadaise nesifilmuoti apsinuoginusi ir nešvaistyti laiko raudonojo kilimo ceremonijoms prisiekusi aktorė abu šiuos pažadus sulaužė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2014, 8:07 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:37 AM

Aktorės R.Wright gerbėjai tikriausiai prisimena kadaise jos ištartus žodžius: „Mane mažiausiai domina šlovė. Neįsivaizduoju, kaip galima švaistyti laiką pasirodymams ant raudonojo kilimėlio! Juk tai nuobodybė!” Vis dėlto šiemet Holivudo aktorei teko rasti laiko pasirodymui ant „raudonojo kilimėlio” Los Andžele, kur vyko Auksinių gaublių teikimo ceremonija, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. R.Wright buvo nominuota kaip geriausia draminio serialo aktorė už vaidmenį „Kortų namuose”.

Pirmoji 2014-ųjų kino apdovanojimų sezono ceremonija aktorei buvo sėkminga – ji buvo pripažinta geriausia.

Daug žiūrovų R.Wright įsiminė ir pamėgo už Kelės vaidmenį kadaise labai populiariame televizijos seriale „Santa Barbara”.

Vėliau daug simpatijų ji pelnė už vaidybą romantinėje dramoje „Forestas Gampas”. Šioje juostoje aktorė įkūnijo merginą, kurią visą gyvenimą mylėjo Tomo Hankso herojus. Jį galima suprasti. R.Wright herojė – į undinę panaši, bet stipraus charakterio mergina.

Žavesys įveikė sveiką protą

Paskui R.Wright savo gyvenimą susiejo su charizmatiškuoju aktoriumi Seanu Pennu. „Nuolankumo būsenos” filmavimo aikštelėje įvyko lemtingas padorios šviesiaplaukės susitikimas su pagrindiniu devintojo dešimtmečio Holivudo skandalistu.

Seanas nebuvo pirmasis vyras Robin gyvenime. Kadaise ji susitikinėjo su aktoriumi Jasonu Patricku.

Kiek vėliau „Santa Barbaros” filmavimo aikštelėje aktorė užmezgė tarnybinį romaną su kolega Dane’u Witherspoonu ir net už jo ištekėjo. Poros laimė netruko ilgai – skyrybos įvyko po dvejų bendro gyvenimo metų.

Atsakydami į klausimus, kodėl pasuko skirtingais keliais, aktoriai tvirtino, jog sprendimą lėmė jų skirtingas požiūris į įvairius dalykus ir nemokėjimas nusileisti.

Bet S.Pennas? Kas būtų galėjęs pamanyti? Skandalistas, girtuoklis, buvęs popmuzikos žvaigždės Madonnos vyras ir tiesiog žmogus be atsakomybės.

Kad ir kaip būtų keista, „Santa Barbaros” žvaigždei R.Wright reikėjo būtent tokio vyro. Ne veltui sakoma, kad priešingybės traukia. Giminaičiai, ją, žinoma, perspėjo, bet brutalus S.Penno žavesys įveikė sveiką protą.

Paklusdavo iš meilės

Net ir mergindamas Robin Seanas turėjo meilės romaną su atlikėja Jewel, su kuria nusifilmavo vaizdo klipe.

Kai R.Wright papriekaištavo mylimajam dėl neištikimybės, šis ją sumušė. Ji atleido Seanui ir šį, ir dar daugelį kartų po vestuvių, kurios įvyko 1996-aisiais.

Dėl S.Penno Robin buvo atsisakiusi kino aktorės karjeros. O juk po puikiai atlikto vaidmens filme „Forestas Gampas” R.Wright pageidavo kone visi žymiausi pasaulio režisieriai.

Aktorė filmuodavosi tik tose juostose, kurios buvo įdomios jos sutuoktiniui, ir tik už simbolinį honorarą. Seanas nenorėjo, kad žmona uždirbtų daugiau už jį – jam jau anksčiau buvo įgrisusi Misterio Madonnos pravardė.

Kai S.Pennas pareiškė negalintis pakęsti paviršutiniško Los Andželo, Robin sutiko persikraustyti į San Fransiską. Ji tapo kone atsiskyrėle, nes bendravo tik su vyro draugais aktoriais Marlonu Brando, Anjelica Huston ir Jacku Nicholsonu.

Su savo geriausia bičiule iš Niujorko Robin pasikalbėdavo tik telefonu.

Kai aktorius užsigeidė vaikų, žmona vėl tyliai pakluso. 1991-aisiais pora susilaukė dukters Dylan Frances, o po dvejų metų – sūnaus Hopperio Jacko.

Į žurnalistų klausimą, kodėl visada ir visais atvejais paklūsta sutuoktiniui, R.Wright atsakė: „Nieko keista – aš myliu šį vyrą!”

Užklupo prostitučių glėby

Visus gyvenimo su Robin metus Seanas kibirais maukė degtinę, namuose sau leido elgtis agresyviai ir mėgavosi meilės romanais su kitomis moterimis. Viena jų – supermodelis Kate Moss.

Tačiau kalbėdamas su žurnalistais S.Pennas visada tvirtindavo tą patį: „Robin – pasakiška moteris. Ją myliu labiau už viską. Myliu ir mylėsiu.”

Vienas genialiausių šiuolaikinių aktorių, bet labai sudėtingo charakterio S.Pennas nesugebėjo įvertinti sutuoktinės ištikimybės ir kantrybės.

Kai 2007-ųjų pabaigoje Robin užtiko vyrą viešbučio kambaryje su dviem prostitutėmis, kilo tikra audra.

Tąkart sutuoktinio suduotas smūgis buvo toks skaudus, kad R.Wright-Penn jau kitą dieną pareiškė norinti skirtis, tačiau savo sprendimą paaiškino dviem žodžiais: „Nesutapo charakteriai.”

R.Wright pasielgė korektiškai, nors galėjo žiauriai atkeršyti už neištikimybę. Sutuoktiniai buvo sudarę vedybų sutartį, pagal kurią už nuklydimus į kairę grėsė didžiulės piniginės sankcijos.

Garbingas šunsnukis

2008-ųjų pavasarį žiniasklaidoje pasirodė pranešimas, kad įžymioji pora mėgina iš naujo pradėti bendrą gyvenimą – dėl vaikų. Šis bandymas buvo nesėkmingas. Po dvejų metų vasarą Robin ir Seanas išsiskyrė oficialiai.

Priešingai nei daugelis Holivudo garsenybių žmonų, R.Wright nereikalavo iš vyro piniginės kompensacijos.

Tačiau paaiškėjo, kad S.Pennas ne toks ir niekšas – aktorius savo noru pervedė į buvusios sutuoktinės sąskaitą 6 milijonus JAV dolerių ir paliko jai prabangų namą Los Andžele.

Po skyrybų R.Wright karjera šoktelėjo į viršų – kino pasaulis vėl atgavo šią gražią moterį.

Dabar tik ji sprendžia, kokiems kino projektams pasakyti „taip”, o kokius atmesti. Praėjusį gruodį ji susižadėjo su 14 metų jaunesniu aktoriumi Benu Fosteriu.

Sulaužytos priesaikos

Būdama aštuonerių Robin lankė choreografijos studiją, baleto pamokas. Ji svajojo persikelti į Niujorką ir vaidinti garsiajame Brodvėjaus miuzikle „Kordebaletas”.

Būdama devynerių mergaitė pamatė kone garsiausią amerikiečių pornografinį filmą „Gili gerklė” (Deep Throat). Juostą jai parodė kaimynų mergaitė, kurios tėvai nebuvo itin griežtų pažiūrų.

Tai, ką išvydo, Robin sukėlė šoką. Ji nusprendė niekada nebūsianti aktorė. Vaikystėje mergaitė svajojo tapti veterinare ar Raudonojo Kryžiaus darbuotoja, gydyti Afrikos vaikus.

Vis dėlto likimas jai skyrė kitokį kelią. Pirmasis Robin vaidmuo didžiajame ekrane – narkomanė ir prostitutė Lori filme „Holivudo ydų policija”.

Paskui ji vaidino vienoje populiariausių devintojo dešimtmečio romantinių komedijų „Princesė nuotaka”.

„Niekuomet nesifilmuosiu nuoga. Niekuomet manęs neišvysite sekso scenose, – yra prisiekinėjusi R.Wright. – Noriu, kad žmonės mane atpažintų kaip aktorę, o ne tik kaip gražią moterį.”

Šią priesaiką aktorė taip pat jau sulaužė. Praėjusių metų gruodį į Lietuvos kino teatrus atkeliavo drama „Dvi motinos”. Šioje prancūzų režisierės Anne Fontaine juostoje laužomas ne vienas tabu. Vieną pagrindinių herojų vaidinančią R.Wright žiūrovai išvydo ir erotinėse scenose. 47-erių aktorė jose atrodo stulbinamai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.