Davidas Copperfieldas laimę su mylimąja atrado nuosavoje saloje

„Mano audringa jaunystė – jau praeitis. Dabar esu susižadėjęs, mano širdis ir protas priklauso vienintelei moteriai“, – sakė Davidas Copperfieldas (57 m.). Žinomiausias nūdienos iliuzionistas ir magas pasiūlė savo ranką ir širdį mylimai merginai, 28 metų prancūzų modeliui Chloe Gosselin.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2014, 8:32 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:15 AM

Bahamų salyno pietuose, Atlanto vandenyno širdyje, įsiterpusi nedidelė Muša Kėjaus (Musha Cay) sala, kurioje cunamiai, uraganai ir laikas paliko neišdildomų žymių. Bet kartą į šį mažą žemės lopinėlį iš Amerikos atvyko magas ir tarsi mostelėdamas stebuklinga lazdele jį pavertė žydinčiu rojaus sodu. Šio burtininko vardas Davidas, pseudonimas Copperfieldas (tikr. pavardė Kotkinas), o stebuklas įvyko 2006-aisiais.

Dabar ši sala – net tik vienas prašmatniausių pasaulio kurortų, bet ir asmeninis garsiausio šių laikų mago ir iliuzionisto prieglobstis.

Atlanto vandenyno pakrantėje esančiame erdviame dviejų aukštų būste, kuris skęsta ryškioje ir vešlioje atogrąžų augalijoje, Davidas gyvena kartu su sužadėtine Ch.Gosselin ir trejų metų dukrele Sky.

Žodis „gyvena“ nevisiškai tinka žmogui, kuris didžiąją gyvenimo dalį praleidžia gastrolėse ir kelionėse po pasaulį. Davidas Copperfieldas yra žinomiausias, gerbiamiausias ir turtingiausias iliuzionistas – kaip ir devintajame dešimtmetyje, kuris buvo laikomas jo populiarumo viršūne.

Tuo metu jį labiausiai išgarsino fokusai, kai jis pradangino Laisvės statulą ir kiaurai perėjo Didžiąją kinų sieną. Jau 14 metų Davidas Copperfieldas uždirba rengdamas šou Las Vegase, organizuoja pasaulines turnė, kuria televizijos laidas ir kolekcionuoja magiškuosius antikvarinius daiktus.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, didžiojo mago turtas vertinamas 1 milijardu dolerių. Todėl nenuostabu, kad savo saloje jis būna tiek, kiek leidžia jo darbų grafikas, pavyzdžiui, praėjusiais metais ten buvo užsukęs tik penkis kartus.

„Ši sala – nuostabi vieta. Galiu papusryčiauti Manhatane, kur turiu butą, o čia atskristi ankstyvų pietų. Saloje stebėtinai mėlynas vanduo, toks kaip Fidžio saloje. Bet man nereikia dviejų dienų, kad atvykčiau čia“, – sako Davidas Copperfieldas.

Didysis magas prisipažįsta, kad visada svajojo turėti salą ir daugelį metų ieškojo tinkamos. Kartą ant gaublio tiesiog išvedė liniją – nuo Velykų salos iki Anglijos pietuose esančio Stounhendžo, po to nuo Saulės piramidės Meksikoje iki Gizos piramidžių Egipte – ir tuomet aptiko šią salą.

„Aš ją įsimylėjau. O kai pagaliau įsigijau už 55 milijonus dolerių, pasirodė, kad man priklauso ne viena, o vienuolika salų Egzumos apskrityje, Bahamų salyne“, – sako Davidas Copperfieldas.

Žemės sklypas, kuriame įsikūrusios žymiojo iliuzionisto valdos, vadinamas Davido Copperfieldo įlanka, jam atkurti ir prikelti naujam gyvenimui jis išleido 35 milijonus dolerių.

„Iš tikrųjų tai buvo ne taip jau paprasta. Kiekvieną savo pasirodymą rengiu apie penkerius metus. Ne mažiau laiko man prireikė šiam sklypui atkurti“, – prisipažįsta Davidas Copperfieldas.

Garsusis magas ir iliuzionistas daug keliavo, gyveno įvairiuose pasaulio kampeliuose ir iš visur atsiveždavo unikalių interjero daiktų – jie dabar papuošė jo namus privačioje saloje. Tūkstančio kvadratinių metrų svetainė apstatyta įspūdingais senoviniais baldais.

Žymiausias dabarties iliuzionistas labai santūrus, kai kalba pakrypsta apie įžymybių vizitus į jo valdas, jų pavardžių jis neįvardija. Tačiau tvirtai galima pasakyti, kad kai 2010 metų liepą žymūs aktoriai Penelope Cruz ir Xavieras Bardemas pranešė apie savo vestuves ir papasakojo, jog jos įvyks draugo namuose Bahamose, jie turėjo omenyje būtent Davido Copperfieldo įlanką. Į iškilmes su aktoriais atvyko jų giminaičiai ir įsikūrė visuose keturiuose saloje esančiuose namuose.

P.Cruz ir X.Bardemas savo vestuvėms neatsitiktinai pasirinko būtent šią vietą. Kaip sako salos savininkas Davidas Copperfieldas, tai sala-filmas. Visi statiniai yra senojo Holivudo stiliaus, panašūs į dekoracijas ir puikiai tiktų kino juostoms, kuriose vaidino Gene’as Kelly, Fredas Astaire’as, Orsonas Wellesas.

Davido Copperfieldo aistra kinui įsiliepsnojo vienu metu su meile magijai. Mažas berniukas Davidas žiūrėjo vieną filmą po kito apie burtininkus, hipnotizuotojus ir raganas.

„Prisimenu, kad tuo laiku svarbiausios televizijos programos buvo muzikinės, kaip antai „The Beatles“ koncertai ir magų pasirodymai. Man buvo aštuoneri. Maniau, kad galiu atlikti visus tuos neįtikėtinus triukus – pakanka tik užsirašyti į biblioteką ir susirasti specialios literatūros. Taip ir atsitiko: pradėjau skaityti, daryti eksperimentus, o kartą, surengęs pasirodymą bendraklasiams, sulaukiau pribloškiamos sėkmės. Nuo to laiko supratau, ko noriu iš gyvenimo“, – pasakoja Davidas Copperfieldas.

Bet kai Davido tėvai, o ypač motina, pradėjo suvokti, kad magija jų sūnui reiškia kur kas daugiau nei vaikišką žaidimą, kad ji virto tikra aistra, jie pasistengė nukreipti jo dėmesį nuo šios srities įdarbindami tėvo drabužių parduotuvėje. Tėvų nuomone, būtent šeimos verslo plėtra turėjo garantuoti jų sūnaus ateitį.

„Kartą naktį visus savo brėžinius ir planus išmečiau į šiukšlių dėžę. Tėvas manęs paklausė: „Kas atsitiko?“ „Visi mano, kad mano siekiai neįmanomi, todėl nusprendžiau viską mesti“, – prisimena magas.

Davidas buvo toks nusiminęs, kad visą naktį verkė. Bet kai rytą atsibudo, visus piešinius ir brėžinius rado tvarkingai sudėtus savo kambaryje ant stalo. Šalia jų gulėjo tėvo raštelis: „Siek to, ką kiti laiko neįmanoma.“

Šie tėvo žodžiai tapo Davido Copperfieldo gyvenimo šūkiu, jie įkvėpė didįjį magą sukurti triukus, kurių metu pradingsta Laisvės statula ir Rytų ekspreso traukinio vagonas, atliekamas šuolis nuo Niagaros krioklio ir skrajojama virš Didžiojo Kanjono stebint nuščiuvusiai publikai.

„Tikėkite savimi, darykite tai, ko niekuomet nesiryžtų kiti“, – sako Davidas Copperfieldas apie savo sėkmės receptą.

Svarbiausi didžiojo mago kūrybos gerbėjai – jo sužadėtinė, Ch.Gosselin ir jų trejų metų dukrelė Sky. Davidas su Chloe susipažino prieš šešerius metus per pietus bendro draugo kompanijoje, kai jis gastroliavo Belgijoje, kur Chloe gyveno kartu su šeima.

Ch.Gosselin – manekenė ir dizainerė, neseniai išleidusi pirmąją batų kolekciją.

„Jau vaikystėje gerai piešiau, mano mama iki šiol saugo eskizus batų, kuriuos sugalvojau dar būdama maža mergaitė. Bet būtent Davidas įkvėpė, suteikė sparnus mano svajonei įgyvendinti. Jis visuomet atkakliai dirba tol, kol pasiekia tobulybę“, – apie save pasakoja Chloe.

Prancūzų modelis teigia, jog savo pavyzdžiu Davidas įkvėpė ne vieną dešimtį žmonių.

„Davidas – tikras stebukladaris. Į jį dažnai kreipiasi žmonės norėdami pareikšti susižavėjimą, bet jis tik šypsosi ir dėkoja už šiltus pripažinimo žodžius, nes yra labai kuklus“, – Chloe negaili pagyrų savo sužadėtiniui.

Davidas Copperfieldas išties labai kuklus. Ypač kai kalba pakrypsta apie jo stulbinamą sėkmę tarp gražiosios lyties atstovių.

Dešimtajame dešimtmetyje jis susitikinėjo su supermodeliu Claudia Schiffer, paskui jo gyvenime atsirado ne mažiau žavūs modeliai – belgė Ambre Frisque ir danė Heidi Albertsen.

Bet dabar, jas prisimindamas, Davidas Copperfieldas tik šypsosi: „Tai buvo seniai. Dabar esu susižadėjęs, mano širdis ir protas priklauso Chloe ir mažylei Sky.“

„Davidas – ne tik profesionalas iš didžiosios raidės ir talentingas žmogus, jis – nuostabus tėvas. Su Sky jie geriausi draugai, su malonumu stebiu, kaip klostosi ir stiprėja jų santykiai. Man taip pasisekė, kad sutikau Davidą. Pasaulyje yra tiek mažai į jį panašių žmonių. Aš taip juo didžiuojuosi!“ – pagyras savo sužadėtiniui žarsto Ch.Gosselin.

Dabar pora rengiasi vestuvėms – praėjusių metų pabaigoje Davidas Copperfieldas jai pasipiršo. Iškilmių data kol kas nežinoma, o dėl vietos būsimieji sutuoktiniai jau seniai sutarė.

„Mano sala – nuostabiausias žemės kampelis. Tai – mano namai, mano tvirtovė. Čia esu tikrai laimingas“, – sako Davidas Copperfieldas.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.