Celine Dion šeimoje - meilę kaitrinantis mirties dvelksmas

Šie metai kanadiečių dainininkei Celine Dion (46 m.) – vieni sunkiausių. Jos vyras ir prodiuseris Rene Angelilis (72 m.) atsigauna po gerklės vėžio operacijos. Ši liga jį buvo užklupusi ir prieš keliolika metų.

C.Dion: „Kai Rene užklupo liga, scena man buvo tapusi tikra atgaiva.“<br>„Reuters“ nuotr.
C.Dion: „Kai Rene užklupo liga, scena man buvo tapusi tikra atgaiva.“<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:58 PM

Scenos deivė C.Dion vasarą atšaukė visus savo koncertus, kad galėtų slaugyti 26 metais vyresnį sutuoktinį, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Visą energiją ir stiprybę noriu skirti vyro gydymui. Šiuo metu man svarbu būti su juo ir vaikais, – tuomet savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašė atlikėja. – Noriu visų gerbėjų atsiprašyti už nepatogumus.“

R.Angelilį vėžys pirmą kartą užklupo 1999-aisiais. O kai po intensyvaus gydymo liga atsitraukė, vyras prasitarė jautęs mirties dvelksmą. Tai išbandė poros meilę ir privertė daug ką permąstyti.

Atsigaunančių sutuoktinių gyvenime, atrodė, prasidėjo naujas periodas: C.Dion koncertavo visame pasaulyje, buvo parduota 200 milijonų kopijų jos atliekamos muzikos albumų.

2010-aisiais pora susilaukė dvynių Eddy ir Nelsono. Šeimoje jau augo 2001 metais gimęs Rene Charles’is. Tačiau praėjusių metų gruodį kanadietės ir jos vyro gyvenimas darsyk apsivertė – Rene vėl buvo nustatytas gerklės vėžys.

„Šeima – mano pagrindinis ramstis“, – sakė atlikėja praėjus pusmečiui po sėkmingos auglio šalinimo operacijos, kai visa šeima susirinko sodyboje nedideliame Lavalio mieste, esančiame netoli Monrealio.

Čia jie praleido visą vasarą, taip pat atšventė C.Dion draugės, žinomos žurnalistės Julie Snyder penkiametės dukters Romy krikštynas. C.Dion tapo mergaitės krikšto motina, tad prieš pat puotą savo sodybą pavertė pasakiška pilimi.

Po krikštynų dainininkė išliejo širdį J.Snyder.

– Kaip jūsų artimieji reagavo sužinoję, kad Rene liga atsinaujino?

– Tai įvyko Kalėdų išvakarėse. Tuo metu buvau Los Andžele – dalyvavau šou „Balsas“ (The Voice) repeticijose. O Rene atvykęs iš Paryžiaus apsilankė pas gydytoją, nes ilgai kentė gerklės uždegimą.

Šventes ketinome praleisti Europoje, tačiau prieš jas norėjome įsitikinti, kad Rene viskas gerai.

Gydytojai ne iškart pasakė, kad vėžys grįžo. Juk liga nepasireiškė daugiau nei 10 metų, todėl nemanėme, kad ji vėl smogs.

Aišku, visi, kam teko susidurti su vėžiu, žino – visada yra rizika, kad jis atsinaujins.

Vaikams apie tai neprasitariau, todėl kalbėdama su jais bent trumpam liaudavausi galvoti apie ligą.

Vyresnysis sūnus Rene Charles’is buvo išvykęs slidinėti į Jutą, todėl nenorėjau gadinti jam poilsio. O trimečiams dvyniams Eddy ir Nelsonui paaiškinau, kad tėvelis ligoninėje gydosi gerklę, o aš kasdien jį lankau ir netrukus vėl visi būsime kartu.

– Rene dar turi tris vyresnius vaikus iš dviejų ankstesnių santuokų. Ar jie lankė savo tėvą?

– Taip. Su mumis visą tą laiką buvo mano posūniai Patrickas ir Jeanas Pierre’as bei podukra Ann Marie.

Mes net buvome sudarę savotišką grafiką. Aš Rene prižiūrėdavau nuo pusiaudienio iki vėlyvo vakaro. Naktį su juo likdavo Jeanas Pierre’as, rytą – Patrickas, o dieną iki mano atėjimo – Ann Marie.

Kaip tik tuo metu susirgo Eddy ir Nelsonas, todėl naktimis turėjau jais rūpintis. Su berniukais miegodavau vienoje lovoje.

– Bėda užgriuvo Kalėdų išvakarėse. Ar apskritai pavyko nors kiek pašvęsti?

– Iš paskutinių jėgų stengiausi sukurti vaikams šventę. Juk negalėjau ištižti ieškodama artimiesiems dovanų.

Rene į palatą nunešiau nedidelę Kalėdų eglutę ir pripirkau daugybę smulkmenų (pavyzdžiui, šlepečių), kad jam būtų jaukiau.

Los Andžele neturime savo namo, todėl didesnę eglę pastatėme viešbutyje. Papuošiau kambarį, supakavau dovanas, iškepiau sausainių ir jų pritrupinau prie židinio, kad atrodytų, jog buvo užsukęs Kalėdų Senelis.

Mano sesuo ir jos dukra stebėjosi, kad tokiu sunkiu laikotarpiu ne tik slaugau vyrą, bet ir galvoju apie jaukias Kalėdas vaikams.

– Ar nebuvo akimirkų, kai sviro rankos?

– Didžiulę įtemptą pajutau prieš pat Naujuosius, kai turėjau koncertuoti Las Vegase. Buvau tarsi draskoma – nenorėjau palikti Rene, tačiau jį nuolat prižiūrėjo draugai ir jo vaikai. O netrukus ir jis pats persikėlė į mūsų namus netoli Las Vegaso.

Jo sugrįžimo dieną skutimosi putomis ant vonios veidrodžio užrašėme: „Sveikas sugrįžęs, tėveli. Mes tave mylime.“ Pagaliau vėl visi buvome kartu.

– Tuomet jau galėjote vienas kitam ištarti, kad blogiausia praėjo?

– Taip. Išgyvenome sunkų etapą, bet tuomet prasidėjo kita kova – Rene reikėjo grįžti į normalų gyvenimą. Jis buvo smarkiai sublogęs, sunkiai valgė, pradžioje galėjo nuryti tik skystą maistą. Teko pasistengti, kad vyras vėl priaugtų svorio.

– Tuo metu nuolat koncertavote.

– Gal kam nors pasirodys keista, bet dainavimas man buvo atgaiva – niekada anksčiau per koncertus nebūdavo taip gera. Mano balsas skambėjo puikiai, bendraudama su publika nuolat juokavau. Kartą po koncerto vienas bičiulis pasakė: „Žinau, kokių turi bėdų, bet taip gerai dar niekada nedainavai.“

– Ar dėl to, ką patyrėte, pasikeitė jūsų ir Rene santykiai?

– Įveikę šį sudėtingą laikotarpį abu pajutome palengvėjimą, išaugo pasitikėjimas vienas kitu.

Visos šeimos patiria pakilimų ir nuopuolių. Mudviejų gyvenimui mirtina liga buvo ne tik išbandymas. Dėl jos mes su vyru dar labiau suartėjome. Dabar vienas kitą mylime dar stipriau.

– Šią vasarą Rene atsisakė vyriausiojo vadybininko pareigų jūsų bendroje kompanijoje „Feeling Productions“. Kodėl?

– Ir aš, ir draugai stengėmės jį įtikinti, kad atėjo laikas pirmiausia pasirūpinti savimi. Nusprendėme dalį Rene pareigų perleisti kitam žmogui. Žinoma, tai nebuvo džiaugsmingas žingsnis, nes Rene – geriausias vadybininkas pasaulyje, originaliais būdais priimantis sprendimus.

Tiesą sakant, jis iki šiol rūpinasi svarbiausiais „Feeling Productions“ reikalais, o kai sustiprės, galės dar daugiau laiko skirti mano koncertams.

Kita vertus, kai ką padaryti galiu ir pati, Rene neprivalo viskuo rūpintis.

Juk taip buvo ir 1999-aisiais, kai vėžį nustatė pirmą kartą.

Tuomet taip pat norėjau kuriam laikui nutraukti atlikėjos karjerą, bet Rene nepritarė, sakė, kad tik dar labiau jaudintųsi.

– Bet ir jūs juk pavargstate...

– Gal dabar puiki proga pristabdyti veiklą ir daugiau laiko skirti apmąstymams.

Su Rene neseniai suvokėme, kad mums nereikia tiek daug namų. Pavyzdžiui, į prabangų būstą Floridoje net neužsukame, todėl jį parduodame.

Norėčiau atsisakyti ir sodybos Lavalyje. Mūsų šeimai visiškai pakaks nedidelio namelio Kvebeke, prie ežero. O štai namą Las Vegase pasiliksime, nes tai mūsų darbo bazė.

– Esate susituokę beveik dvidešimt metų. Kokia laimingos santuokos paslaptis?

– Visada stengiuosi stebinti Rene – kartais su juo koketuoju, kartais flirtuoju.

Vienas kitą papildome ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir darbe. Rene savo pašaukimą atrado rūpindamasis mano karjera. Taip jis atskleidžia savo sugebėjimus. O aš užsiimu ne tik muzika. Džiaugiuosi galėdama planuoti keliones, bendraudama su vaikais, puošdama namus.

Rene visada daug laiko skyrė mūsų pirmagimiui Rene Charles’iui. Jis stebėdavo kone visas ledo ritulio ir futbolo rungtynes, kuriose rungtyniaudavo sūnus. Jie kartu žaisdavo beisbolą ir golfą, o namuose stengėsi perprasti pokerio gudrybes. Manau, sustiprėjęs Rene skirs jam dar daugiau dėmesio.

– Rene Charles’iui jau 13 metų, jis tikriausiai smarkiai išaugęs?

– Labai didžiuojuosi savo pirmagimiu. Vienu metu su juo buvo sunku, bet, ačiū Dievui, tas etapas truko neilgai. Tai mano vyro nuopelnas. Laukdamasi pirmojo vaiko labai norėjau mergaitės, bet paaiškėjus, kad gims berniukas, Rene pasakė: „Žinau, ateityje jis pasirūpins tavimi.“ Dabar suprantu, ką jis turėjo galvoje. Kai vyras sirgo, visą laiką jaučiau sūnaus paramą.

– Sužinojęs apie tėvo ligą jis patyrė šoką?

– Žinoma. Bet ir tada elgėsi kaip suaugęs ir stengėsi kuo galėdamas man padėti.

Kreipėsi į vaisingumo kliniką

C.Dion ir R.Angelilis susipažino 1980 metais. Apie atlikėjos karjerą svajojanti 12-metė Celine įrašė dainą ir nusiuntė ją tuomet jau garsiam prodiuseriui R.Angeliliui.

Po septynerių metų, kai C.Dion sukako 19-a, jie pradėjo bendrauti. 1991-aisiais Rene pasipiršo Celine, o po trejų metų įsimylėjėliai atšoko vestuves.

Pora augina tris vaikus. Pirmagimis Rene Charles’is gimė 2001-aisiais, o po devynerių metų – Eddy ir Nelsonas. Dvynių sutuoktiniai susilaukė padedami Niujorko vaisingumo klinikos specialistų. Tuo metu atlikėjai buvo 41 metai, o jos vyrui – 67-eri.

Dvynius pora pavadino buvusio Pietų Afrikos Respublikos prezidento Nelsono Mandelos ir su C.Dion bendradarbiavusio, 2003 m. mirusio dainų kūrėjo iš Alžyro Eddie Marnay garbei.

Su Nobelio taikos premijos laureatu N.Mandela atlikėja ir jos vyras buvo susitikę per viešnagę Pietų Afrikos Respublikoje. O E.Mornay dainininkei buvo kaip tėvas ir padarė didelę įtaką poros gyvenimui.

C.Dion neatsitiktinai tapo žurnalistės J.Snyder dukters krikšto motina. Moterys susidraugavo, kai dainininkė jai papasakojo apie dirbtinio apvaisinimo procedūrą.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.