Vėžiu serganti Tomo Hankso žmona: „Turiu vilties pasveikti“

Niūrios gydytojų prognozės, ašaros, daug jėgų atimantys tyrimai, neviltis ir galiausiai krūtų šalinimo bei atkūrimo operacijos. Visa tai teko patirti Holivudo žvaigždės Tomo Hankso (58 m.) bendraamžei žmonai Ritai Wilson, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

R.Wilson ir T.Hankso santuoka laikoma viena tvirčiausių Holivude.<br>„ViDa Press“ nuotr.
R.Wilson ir T.Hankso santuoka laikoma viena tvirčiausių Holivude.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 7:41 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:47 AM

Dar neseniai atrodė, kad aktorė ir prodiuserė R.Wilson pagaliau gali džiaugtis gyvenimu. Jos vyro darbas įvertintas dviem „Oskarais“, jų du vaikai užaugo ir tapo savarankiški.

Tad nieko nuostabaus, kad R.Wilson ėmė daugiau laiko skirti savo karjerai – jau mėnesį vaidino Brodvėjaus komedijoje „Fish In The Dark“. Populiarus spektaklis buvo rodomas aštuonis kartus per savaitę.

Tačiau vieną dieną gyvenimą aukštyn kojomis apvertė šiurpi diagnozė – krūties vėžys.

R.Wilson nedvejodama atsisakė širdžiai mielo vaidmens ir stojo į kovą su liga.

„Po krūtų šalinimo ir atkūrimo operacijų atsigaunu. O svarbiausia – turiu vilties visiškai pasveikti, – neseniai sakė R.Wilson. – Kodėl? Vėžį pričiupau anksti, mane prižiūri nuostabūs gydytojai. Aš išklausau įvairių nuomonių.“

Atliekant kasmetę patikrą aktorei ir prodiuserei buvo nustatytas neinvazinis, t. y. neišplitęs į kitus audinius, krūties vėžys.

R.Wilson pasitarė su drauge, kuri taip pat buvo susidūrusi su šia liga, ir nusprendė pasikonsultuoti su kitais gydytojais.

„Jie nustatė, kad mano auglys išplitęs į kitus audinius, – atvirai pasakojo R.Wilson. – Kalbu apie tai todėl, kad suprastumėte, kaip svarbu išgirsti kuo daugiau gydytojų nuomonių. Tai gali turėti lemiamą įtaką jūsų sveikatai.“

R.Wilson su ašaromis akyse pasakojo apie vyro ir sūnų Chesterio Marlono bei Trumano Theodore’o paramą.

Prieš 27 metus žiedus sumainę T.Hanksas ir R.Wilson laikomi viena darniausių porų Holivude. Tai antroji aktoriaus santuoka – 1978–1987 m. jis buvo vedęs taip pat aktorę Samanthą Lewes.

Dar nė sykio nebuvo girdėti gandų apie Tomo ir Ritos nesutarimus, o ir patys sutuoktiniai vienas apie kitą kalba tik gražiausiais žodžiais.

T.Hanksas ir R.Wilson įsitikinę, kad darnius jų santykius lėmė dar prieš santuoką susikurtos 5 bendro gyvenimo taisyklės.

Pora susitarė, kad niekuomet neis miegoti susiginčiję, prieš miegą vienas kitam visada pasakys „Aš tave myliu“, viešai nesivaidys, kartą per mėnesį šiek tiek pabus atskirai ir kas dvi savaites keisis meilės laiškais.

Akivaizdu, kad šios paprastos taisyklės garsiai porai padėjo iki šiol išsaugoti ne tik santuoką, bet ir ir meilę.

Atvirumui įkvėpė Angelina Jolie

– R.Wilson neslepia, kad prabilti apie sunkią ligą paskatino 39-erių kolegės A.Jolie (nuotr.) prieš dvejus metus žengtas žingsnis.

– Tuomet šešių vaikų motina dienraščiui „New York Times“ adresuotame atvirame laiške papasakojo, kad dėl rizikos susirgti vėžiu ryžosi abiejų krūtų šalinimo operacijai.

– Tai, kad A.Jolie gresia krūties vėžys, paaiškėjo atlikus sudėtingus genetinius tyrimus.

– „Noriu pasakyti visoms moterims, kad ryžtis šiai operacijai nebuvo lengva, bet tai buvo vienintelė išeitis. Dabar tikimybė man susirgti krūties vėžiu sumažėjo nuo 87 iki 5 procentų“, – tuomet rašė A.Jolie.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.