Tas pačias sukneles antrą kartą vilki ne tik M. Obama, bet ir Lietuvos elito ponios

Antrajai kadencijai išrinkto Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Baracko Obamos (51 m.) žmona Michelle (48 m.) jau per pirmąją kadenciją buvo tituluota amerikiečių stiliaus dievaite. Mados kritikai negaili jai komplimentų, o rinkimų naktį dar labiau apipylė dėmesiu. Diskusiją įžiebė suknelė, kurią Michelle vilkėjo nebe pirmą kartą. Apie tai rašoma „Lietuvos ryto” priede „Stilius”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 5:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:05 AM

Kas tai – drąsa ir tvirtas charakteris ar vaizduotės trūkumas ir mados taisyklių nepaisymas? Taip praėjusią savaitę svarstė pasaulis, išvydęs pirmosios JAV ponios aprangą sutuoktinio pergalės JAV prezidento rinkimuose dieną.

Rinkimų naktį Michelle vilkėjo vyno spalvos dizainerio Michaelo Korso siūtą kelius dengiančią suknelę. Ant jos moteris užsivilko juodą megztuką ir prie jo priderino tokios pat spalvos smailėjančius batelius neaukšta pakulne.

Atrodytų, viskas puiku, tačiau suknelė nenauja. Su šiuo drabužiu Michelle jau keletą kartų buvo pasirodžiusi viešumoje. Šią suknelę ji vilkėjo 2009-aisiais per šventę Baltuosiuose rūmuose. Kitą kartą – 2010-aisiais Vašingtone per žiniasklaidos apdovanojimus.

Obamų dukros Sasha (11 m.) ir Malia (14 m.) pasipuošė pūstais sijonais iki kelių, avėjo balerinų tipo lygiapadžius batelius. Mėlynas Malios sijonas buvo tarsi priderintas prie tėvo kaklaraiščio.

Per pirmąją B.Obamos kadenciją jo žmona susižavėjo jaunais dizaineriais ir spėjo tapti viena įtakingiausių personų mados pasaulyje.

Būtent ji padėjo išgarsėti iki tol mažai kam žinomiems Rachel Roy, Jasonui Wu (jo kurta suknele Michelle buvo apsivilkusi per B.Obamos inauguraciją 2008-aisiais), Thakoonui, Prabalui Gurung’ui ir į mados žemėlapį sugrąžino tokius prekių ženklus kaip „J.Crew”, „Gap”.

Dėl to „Runway to Win” kampanijos metu net 54 procentai kūrėjų savo lėšas skyrė B.Obamai paremti.

Mados pasaulyje nemėgstama B.Obamos konkurento Mitto Romney žmona Ann per rinkimų kampaniją buvo ne kartą kritikuota. Kartą žiniasklaidai užkliuvo jos „Reed Krakoff” kurta palaidinė, išmarginta paukščiais. Kandidato į JAV prezidentus žmonos neišgelbėjo net tai, kad ši palaidinė kainavo beveik tūkstantį dolerių.

Kritikos strėlių dėl aprangos rinkimų naktį ji nebesulaukė. Matyt, mados kritikai nenorėjo mušti gulinčio – pralaimėjusiojo. Ann tą naktį vilkėjo skaisčiai raudoną suknelę trijų ketvirčių rankovėmis. Prie suknelės ji priderino stambų permatomą papuošalą, o prie juodų batelių – tamsų nagų laką.

Daugiausia komplimentų kaip stilingiausia Lietuvos pirmoji ponia yra sulaukusi kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma (85 m.). Jos aprangos stilius – subtili elegancija.

Dažniausiai pastelinių spalvų kostiumėlius pasirenkanti moteris puošiasi dizainerių Juozo Statkevičiaus, Julijos Janus kurtais drabužiais.

Pirmoji ponia nevengia tą patį drabužį apsivilkti dar kartą net per labai iškilmingus susitikimus. Pavyzdžiui, ilgą vakarinę mėlyną suknelę A.Adamkienė vilkėjo ir 2008-aisiais, ir po metų. Pirmą kartą pasipuošusi šiuo drabužiu ji vakarieniavo su Lietuvoje apsilankiusia Nyderlandų karaliene Beatrix.

2009-ųjų birželį pirmoji ponia, vilkėdama mėlynąją suknelę, susitiko su Ispanijos karaliumi Juanu Carlosu ir karaliene Sofia. Elegancija garsėjanti A.Adamkienė prie suknelės priderino skirtingas seges.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė (56 m.) renkasi nuosaikų konservatyvų stilių. Mėlynai spalvai ištikima mūsų šalies vadovė labai retai pasipuošia raudonais, juodais ar šviesiais drabužiais.

Laukdama prezidento rinkimų rezultatų 2009-aisiais savo rinkimų štabe D.Grybauskaitė buvo pasipuošusi juodu kostiumėliu su baltomis detalėmis. Tai buvo ne pirmas ir ne paskutinis kartas, kai šalies vadovė vilkėjo šį kostiumėlį. Tuo pačiu drabužiu moteris jau buvo pasirodžiusi viešumoje iki tapdama prezidente, vilkėjo jį ir vėliau.

Per prezidento inauguracijos ceremoniją 2009-ųjų liepos 12 dieną D.Grybauskaitė pasipuošė dizainerės Julijos Janus siūta mėlyna kelių sluoksnių šilko suknele ir tokios pat spalvos aksomo švarku. Vienintelis šalies vadovės papuošalas buvo perlų auskarai. „Išlaidos šiai aprangai buvo kuklios”, – prasitarė D.Grybauskaitę puošusi dizainerė.

Pirmoji ponia Laima Paksienė (51 m.) per vyro Rolando Pakso inauguraciją 2003 metais pasipuošė šviesiu dizainerės Julijos Janus kurtu kostiumėliu. Vėliau moteris taip pat yra vilkėjusi šį rūbą, tačiau dabar jos spintoje likęs tik sijonas. Per inauguracijos pokylį tuomet ponia Laima pasipuošė gesinto aukso spalvos suknele. Ją moteris turi iki šiol ir džiaugiasi, kad rūbas vis dar jai tinka.

Būdama pirmoji ponia L.Paksienė pasisiūdino keletą kostiumėlių, kuriuos vis keisdavo. Ji įsitikinusi, kad pirmosios ponios veidas – ne drabužis, o vidus, nuoširdumas, darbai.

L.Paksienė sveikina JAV prezidento žmoną Michelle, kad ji pasirinko visuomenei jau matytą drabužį ir neįspraudė savęs į jokius rėmus.

„Ji šaunuolė! Ji turi charakterį ir yra drąsi. Laužo stereotipus ir nesuka sau galvos. Michelle tikrai gali kasdien vilktis skirtingas suknias, tačiau parodo, kad svarbiau žmogaus vidus, o ne drabužis”, – „Stiliui” kalbėjo L.Paksienė.

Parengė Laura Čaplinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.