Žinomi verslininkai Naujuosius metus sutinka dirbdami

Dirbti per Naujuosius – vargas ar malonumas? „Tai darbas su malonumu”, – tikino restoranų tinklo „Da Antonio” steigėjas, Australijos garbės konsulas Lietuvoje Antonio Meschino (53 m.) bei įmonės „Stikliai” bendraturtis Aleksandras Ciupijus (61 m.), jau beveik ketvirtį amžiaus neturėjęs progos sutikti Naujuosius metus namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

2012-12-29 01:09, atnaujinta 2018-03-14 09:10

Pastaraisiais metais A. Meschino su savo žmona ir bendraturte Asta Meschino (40 m.) Naujuosius metus skiria tik savo šeimai, o švente „Da Antonio” restorane rūpinasi patikima komanda. Tačiau verslo pradžioje maždaug 6 metus Naujųjų naktį pora praleisdavo restorane rūpindamiesi savo svečiais.

„Smagu kitiems žmonėms kurti šventę, be to, ir patys patirdavome teigiamų emocijų, kai sulaukdavome padėkos”, – teigė A. Meschino.

Vis dėlto rūpintis kitais nėra lengva. Vieną Naujųjų metų rytą blogai pasijutusiai Astai teko vykti pas gydytojus – jie diagnozavo emocinį išsekimą. Mat rūpesčių rengiant šventę buvo daug, o Asta ir Antonio norėdavo svarbią naktį paversti stebuklinga – net metus simbolizuojantį gyvūną į šventę atgabendavo, pavyzdžiui, žirgą.

Nemenką įtampą ir kartu didžiulį malonumą patiria „Stiklių” bendraturtis A. Ciupijus. Jis su žmona Ana (57 m.) ir savo bendražygiu Romu Zakarevičiumi (67 m.) Naujuosius metus visuomet švenčia „Stikliuose”.

Būtų galima apsieiti ir be šeimininkų – juk komanda viską puikiai žino, tačiau Aleksandras įsitikinęs, kad net ir būnant kitur atsakomybės jausmas jam neleistų atsipalaiduoti. Jei kartais ir šmėkšteli mintis, kad jaukiau būtų likti namuose, jis veja šalin tokią dvejonę, nes kiurksoti namie – ne jam. Nuostabu yra pasipuošti ir nerti į aplinką, kurioje linksmai šurmuliuoja žmonės.

Be to, keletą mėnesių prieš tai juk būna sprendžiama, kokią parengti programą, kokių patiekti patiekalų. Aleksandras kasmet stebisi, kaip jo kolega Romas vis naujai sugalvoja išpuošti restoraną.

„Kasdien būnu „Stikliuose”, bet šventinę dieną regiu juos tarsi kitomis akimis – įžengiu kaip į rūmus. Mano žmona tradiciškai Naujuosius sutinka vilkėdama naują suknelę, tad pakilumas justi visur, – pasakojo A. Ciupijus. – Be to, yra žmonių, kurie tradiciškai švenčia pas mus. Tad sutinkame juos tarsi metus nematytus giminaičius.”

Per Naujuosius yra nutikę romantiškų dalykų. A. Ciupijus džiaugėsi, kad būtent pas juos susipažino viena lietuvė ir prancūzas. Dabar pora jau su savo vaikais atvyksta švęsti Naujųjų į „Stiklius”.

Šįmet garsiojo restorano vakaro žvaigždė – dainininkė Asmik Grigorian. Po to gros gyvos muzikos orkestras „Happy People”.

„Būna tokia puiki atmosfera, kad aš pats visuomet šoku ir matydamas, jog viskas puikiai praėjo, metus pradedu su gera nuotaika”, – sakė A. Ciupijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.