Kulinaras L. Čeprackas nepasiduoda socialinių tinklų pinklėms

Šiuolaikinės technologijos gali ir padėti, ir trukdyti. Kai kurie žmonės su jomis tvirtai susisaisto, o kiti – spjauna į jas.

Vilnietis virtuvės vadovas L. Čeprackas nejaučia poreikio dalytis asmenine informacija su pasauliu, todėl jo profilio nėra socialiniame tinkle „Facebook”.<br>R. Danisevičius
Vilnietis virtuvės vadovas L. Čeprackas nejaučia poreikio dalytis asmenine informacija su pasauliu, todėl jo profilio nėra socialiniame tinkle „Facebook”.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Gyvenimo būdas")

Jan 14, 2013, 12:55 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:41 PM

Vilnietis virtuvės vadovas Liutauras Čeprackas nejaučia poreikio dalytis asmenine informacija su pasauliu, todėl jo profilio nėra socialiniame tinkle „Facebook”.

„Tiesa, kai pamačiau, jog mano draugai lyg narkomanai dreba, kad šešias valandas nebuvo prisijungę prie šio tinklo, pamaniau – gal ir man reikėtų prisiregistruoti. Buvo smalsu, kas juos taip įtraukia”, – kalbėjo 38 metų vyras.

Bet po poros mėnesių išsiregistravo. Mat kai grįžęs iš užsienio į Vilnių sutiko vieną pažįstamą ir šis papasakojo, kur Liutauras neseniai buvęs ir ką veikęs, suprato – jį išdavė „Facebook”.

„Nutariau niekada nebekelti kojos į jokius socialinius tinklus. Nesidalyti asmenine informacija, nes privatumas – paskutiniai prabangos trupiniai, kurie dar liko šiame technologijų amžiuje, skatinančiame viešinti asmeninį gyvenimą.

Tikrai nesijaučiu vienišas, nes labiau vertinu gyvą bendravimą. Tų, kurie „Facebook” turi 500 draugų, norėčiau paklausti: kada pastarąjį kartą matėte juos visus kartu arba po vieną?” – klausė L.Čeprackas.

Trisdešimtmetis televizijos laidų prodiuseris ir vedėjas Edvardas Žičkus „Facebook” tinkle turi 449 draugus.

„Dar į 2 tūkstančius kvietimų draugauti nesu atsakęs. Į draugus priėmiau tik artimus, pažįstamus žmones. Socialinis tinklas padeda šiame skubančiame pasaulyje išsaugoti santykius su tolėliau gyvenančiais ir man svarbiais žmonėmis.

Tarp mano profilio draugų – užsienyje gyvenantys bičiuliai, buvę klasės ir studijų draugai, bendradarbiai. Su tais, su kuriais kasdien nesusitinku, bet norisi, kad jie būtų mano gyvenimo dalis, o aš – jų”, – aiškino E.Žičkus.

Jis dalijasi įvairia informacija, pavyzdžiui, nurodo atrastą naują gerą restoraną arba paskelbia savo paties patiekalo receptą, Edvardo draugai tinkle pamato ir nuotraukas bei įspūdžius iš kelionių.

„Bet tikrai nesu iš tų, kurie „Facebook” sėdi nuo ryto iki vakaro.

Taip pat neįsivaizduoju gyvenimo be mobiliojo telefono ir interneto. Daug keliauju ir dirbu tokį darbą, kad visuomet turiu būti pasiekiamas”, – aiškino laidų vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.