Svečiai iš Lietuvos ir užsienio rinkosi stebėti ant vandens rodomo „Gulbių ežero“ spektaklio

Trakuose, priešais pilį, Galvės ežere pastatytoje scenoje įvyko spektaklio „Gulbių ežeras“ premjera su Maskvos Didžiojo teatro baleto žvaigždėmis - Jaketarina Krysanova ir Dmitrijumi Gudanovu.

Trakuose rinkosi baleto mėgėjai.<br>T. Bauras
Trakuose rinkosi baleto mėgėjai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-29 23:20, atnaujinta 2018-03-05 02:02

Šešiolikos metrų ilgio ir keturiolikos metrų pločio scena nuo kranto nutolusi apie keturis metrus, todėl 50 spektaklio artistų į ją buvo atplukdyti laivu.

Iš visų pusių vandens apsuptoje scenoje buvo įrengta apie 14 tonų įvairios technikos. Ypatingas dėmesys skiriamas apšvietimui. Šviesos nuplieskė ne tik didžiulę sceną, bet ir vakarėjančio ežero bangas. Organizatoriai įsitikinę - įspūdis nepakartojamas.

Lietuvos Respublikos kultūros ministras ir renginio globėjas Šarūnas Birutis teigė, kad „Gulbių ežero“ spektakliai, kuriuose dalyvauja net keturių teatrų artistai iš Rusijos ir Baltarusijos, ypatingai skatina tarptautinį kultūrinį bendradarbiavimą. 

Maskvos Didžiojo teatro primabalerinai J. Krysanova ir primarijui D. Gudanovui talkino Baltarusijos didžiojo nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro trupė, kurios repertuare – daugiausiai klasikiniai pastatymai, o P. Čaikovskio „Gulbių ežeras“ yra tarsi trupės vizitinė kortelė.

„Džiaugiuosi, kad senojoje Lietuvos sostinėje vyks du pasaulinio lygio renginiai, kurie garsins ne tik Lietuvą, bet ir pačius Trakus“, - teigė Trakų rajono meras Vytautas Zalieckas.

„Specialiai į „Gulbių ežerą“ atvyks ir svečių iš Turkijos. Pakviečiau Alanijos merą, kuris atvažiuos pažiūrėti renginio. Atstovas iš Turkijos užsiminė, kad norėtų tokio lygio renginį suorganizuoti Turkijos kurorte“, - pridūrė Trakų rajono meras.

Išskirtinė ir trupė: visame pasaulyje garsi baleto trupė aktyviai gastroliuoja ne tik Europoje, bet ir JAV. Pastarojoje „Gulbių ežeras“ tradicinėse erdvėse buvo parodytas net 40 kartų, nors iš pradžių buvo planuoti vos aštuoni pasirodymai.

Pirmas veiksmas prasideda gamtos scenomis: ežeras miško glūdumoje. Išlipdamos į krantą, gulbės virsta merginomis. Zygfrydas, pakerėtas gulbių karalienės grožio, nuleidžia arbaletą. Odeta jam papasakoja, kad gulbėmis merginas pavertė piktasis burtininkas. Zygfrydas prisiekia jai amžiną meilę.

Antras veiksmas persikelia į pilį. Čia vykstančioje puotoje viena po kitos Zygfrydui pristatomos gražuolės, tačiau tokios, kuri jį sudomintų, nėra. Princo širdyje ir mintyse – vien Odeta. Vėliau veiksmas rutuliojasi naktį ant ežero kranto. Kai blogis nugalimas, laimingus Odetą ir Zygfrydą nušviečia kylančios saulės spinduliai. Nuo šiol jų laukia gyvenimas, meilė ir laimė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.