Grupė „16Hz“ ir Kauno studentiškas choras dainavo virš Kauno pakilusiame dangaus restorane

Muzikos grupės „16Hz“ generolai kartu su Kauno studentiškuoju choru ketvirtadienį ryte dainavo pakilę į daugiau nei pusšimčio metrų aukštį.

Dangaus restoranas pradžiugino ir kauniečius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dangaus restoranas pradžiugino ir kauniečius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 22, 2013, 2:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:36 PM

Dainininkai tapo pirmaisiais prie Kauno pilies trims dienoms įsikūrusio 22 vietų restorano „Dinner in the Sky“ lankytojais.

Dėl neįprastos koncepcijos šis restoranas tituluojamas vienu originaliausių pasaulyje.

Leidęsi į kelionę padangėmis, iš kurių atsivėrė nuostabus vaizdas į Kauno senamiestį, Vilijampolę ir Žaliakalnį, bei padainavę kelis mėgstamus kūrinius, atlikėjai sulaukė vaišių.

Be prabangaus „G.H.Mumm“ šampano jie išmėgino dangaus restorano virtuvei Kaune vadovaujančio vieno perspektyviausių jaunųjų Baltijos šalių šefų Mihkel Heinmets, vadovaujančio restoranams „Degustare“ (Rygoje) ir „Wiegand“ (Taline), paruoštų patiekalų.

Atlikėjams buvo pateikta troškinta jaučio pažandė su traškiais svogūnais, kalafiorų ir pastarnokų piurė, sezoniniais grybais ir veršienos sultiniu. Desertui pasiūlytas itališkas degintas morengas su kokosais, žaliosiomis citrinomis su aviečių užpilu.

 „Nuo mažens jaučiu didelę aukščio baimę. Kilti šį kartą taip pat buvo baisu, tačiau tai, ką pamačiau ir patyriau pakilęs virš Kauno, paliko nepakartojamą įspūdį“, — prisipažino grupės „16Hz“ narys Skaidrius Varslauskas.

Kiti du šios grupės nariai broliai Petras ir Robertas Jucevičiai tvirtino, kad aukštis jiems nebaisus, tačiau dainuoti padangėse jiems iki šiol nebuvo tekę. „Mėgstame ekstremalius išbandymus, todėl šis pakilimas buvo iššūkis ne tik mums patiems, bet ir mūsų grupės bei choro narių balsams. Nors danguje buvo vėsiau nei ant žemės ir pūtė gana stiprus vėjas, balsai skambėjo ne prasčiau nei įprastai. Galbūt ateityje pradėsime rengti koncertus virs debesų“, — juokavo R.Jucevičius.

Po maždaug valandą trukusių dainininkų ir žurnalistų pusryčių į dangų pradėti kelti iš anksto vietas restorane rezervavę kauniečiai ir miesto svečiai. „Dinner in the Sky“ lankytojai gali rinktis ne tik gurmaniškus pusryčius, bet ir pietus bei vakarienes.

Per valandą trunkančią vakarienę svečiai galės mėgautis keturiais patiekalais su priderintais gėrimais — šampanu, vynu ir konjaku.

Pirmajam užkandžiui M.Heinmets pasiūlys lašišą su svogūnais grietinėlėje, pagardintus rūkyta druska bei duona, antrajam — veršienos kapotinį su marinuotais šakniavaisiais, skrudintais kedro riešutais, sviesto padažu ir grietine.

Pageidaujantys gali rinktis ir trumpesnius pakilimus su šampanu ar kokteiliais danguje.

Oganizatoriai norintiems pasivaišinti virš Kauno vietų rezervacijomis ragina pasirūpinti iš anksto. Lankytojams siūloma pasirinkti vieną iš 5 jiems priimtinų pasiūlymų. Pusryčiai vienam žmogui kainuoja 99 litus, tiek pat kainuoja ir danguje išgerti taurę prabangaus šampano arba pasimėgauti kokteiliais su lengvais užkandžiais, pietūs siekia 169 litus, vakarienės kaina — 290 litų.

Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Dangaus restoranas šių metų gegužę buvo atvykęs į Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.