A.Bosas apie M.Schumacherio slidinėjimo stilių: „Jis nelabai stengėsi išvengti nelaimės“

„Formulės 1“ gerbėjai liūdi - jų dievaitis Michaelis Schumacheris paniro į komą. Lenktynininko gyvybė pakibo ant plauko po to, kai slidinėdamas Alpių kalnuose griuvo ir trenkėsi galva į akmens luitą.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 30, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:01 PM

„Jis nelabai stengėsi išvengti nelaimės“, - apie lenktynininką sakė jį slidinėjimo trasoje matęs verslininkas Antanas Bosas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad M.Schumacheris visada mėgdavo greitį ir adrenaliną, o slidinėjimo trasose kartais pasirodydavo net be šalmo. Tiesa, lemtingąjį sekmadienį lenktynininkas mūvėjo šalmą. Būtent jis ir išgelbėjo vyro gyvybę.

„Nelaimės slidinėjimo trasose yra visiškai atsitiktiniai dalykai. Juk M.Schumacheris – geras slidininkas“, - tikino A.Bosas. Jis pats M.Schumacherio sugebėjimais slidinėjimo trasoje įsitikino prieš keletą metų, kai atostogavo tame pačiame Prancūzijos slidinėjimo kurorte kaip ir garsusis lenktynininkas.

Pats A.Bosas sniego ir kalnų teikiamus malonumus pamilo maždaug prieš 30 metų. Nors jis ne kartą skaudžiai krito čiuoždamas slidėmis ar snieglente, rimtų traumų jam visada pavykdavo išvengti. Daugiausiai būta sutrenkimų: kentėjo raktikaulis, šonkauliai, rankos ir kojos.

Bosų šeima dažniausiai slidinėja snieglentėmis, todėl labiausiai nukenčia rankos ir užpakalis.

„Kalnai yra toks dalykas: jeigu tu pats stengsiesi, tau pavyks išvengti nelaimių. Reikia pakankamai atsargiai slidinėti. Juk kalnų slidinėjimas yra padidintos rizikos sportas.

Tačiau yra ir kitas variantas - už kitus tu neatsakai. Juk kiek daug yra nelaimių, kai į tave įvažiuoja kiti. Tuomet ir šonkaulius perduria, ir kitokios baisios žalos pridaro“, - sakė A.Bosas.

Vis dėlto troškimas skrieti snieglente kalnų šlaitais A.Bosui yra stipresnis nei baimė susižaloti. Jau dabar jis planuoja šeimos atostogas kalnuose.

„Stengiamės papulti tarp tų laimingųjų, kurie išvengia skaudžių nelaimių“, - šypsojosi A.Bosas.

Jau daug metų slidinėjantis A.Bosas kaskart stengiasi surasti naują, dar neišbandytą slidinėjimo kurortą. Įprastai jų verslininkas ieško Austrijoje, Italijoje ar Prancūzijoje.

A.Bosas išsiruošusiems slidinėti pataria turėti bent jau šalmą. Štai snieglenčių mėgėjams dažnai nukenčia rankos, todėl jiems patartina turėti riešų apsaugas.

„Pradedantiesiems apskritai reikia apsaugų ir ant riešų, ir ant kelių. Dar vienas būdas apsisaugoti - stuburo apsauga. Bet reikia įsidėmėti, kad 100 procentų apsaugančios įrangos nėra“, - kalbėjo A.Bosas.

Atostogos kalnuose gali baigtis mirtimi

M.Schumacheris, ne vienintelė garsenybė, kurią slidinėjant ištiko skaudi nelaimė. Šių metų rugpjūčio viduryje mirė Nyderlandų princas Johanas Friso.

J.Friso, jaunesnysis karaliaus Willemo Alexanderio brolis ir vidurinysis buvusios karalienės Beatrix sūnus, beveik prieš dvejus metus paniro į komą, kai jį slidinėjant Austrijoje užgriuvo sniego lavina ir dėl to buvo pažeistos smegenys.

Princas Friso mirė nuo deguonies trūkumo sukeltų komplikacijų per nelaimę slidinėjant 2012-ųjų vasario 17-ąją. Užverstas lavinos po sniegu princas išbuvo apie 25 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.