Kas V.Skaisgirę atbaidė nuo mėsos?

Beveik ketvirtadalį gyvenimo nevalgo mėsos – kompanijos „Videometra“ viešųjų ryšių atstovė Vaida Skaisgirė (22 m.) šešerius metus gyvena be šio produkto. Ir tai nulėmė noras keistis – nuo mėsos Vaidą atbaidė apsinuodijimas ja.

V.Skaisgirė nevalgo mėsos ir visai jos nepasigenda.<br>D.Gražio nuotr.
V.Skaisgirė nevalgo mėsos ir visai jos nepasigenda.<br>D.Gražio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Jan 17, 2014, 7:18 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:44 AM

Didžiausias Vaidos bendražygis planuojant valgiaraštį – dar metukų neturintis sūnus Atas.

„Verdu sūnui grikių ar avižų košę ir abu per pusę suvalgome“, – smagiai pasakojo daili moteris.

Kai V.Skaisgirė laukėsi, jos mama būgštavo dėl dukters sveikatos. Tačiau net gydytojai stebėjosi, kad mėsos nevalganti Vaida sveika kaip ridikas.

Ji nesupranta, ko čia stebėtis: juk valgo riešutus, pupeles, špinatus – renkasi produktus, kuriuose pakankamai vertingų ir būtinų organizmui medžiagų.

Vaidos vyras prodiuseris Rolandas Skaisgirys, nors buvo užkietėjęs mėsėdis, dabar jos valgo mažiau, pamėgo žmonos kepamus daržovių blynelius.

Rytais skubėdama šeimyna suvalgo sumuštinių su lašiša, o jei turi šiek tiek daugiau laiko, paruošia ir kiaušinių.

Būna, kad Vaida lieka ir be pietų daugeliui įprastu metu – ji ne tik dirba, bet ir Vilniaus universitete studijuoja anglų ir ispanų kalbas. Tad didysis užsiėmusios moters valgymas nusikelia į vakarą, maždaug 17 valandą.

V.Skaisgirė gamina įvairiausias salotas, daržovių patiekalus, ypač pamėgo makaronus vamzdučius („cannelloni“) su varškės įdaru.

Sveikos mitybos teorijomis ar dietomis Vaida nesidomi. Kiek yra nugirdusi ir pati pajutusi, iš tiesų savijautos nepagerina ir kūno linijų nepagražina tai, ką organizmui tenka ilgai virškinti. O mėsa – būtent iš tokių produktų, ypač jei dar valgoma su bulvėmis ar kitokiu garnyru.

„Tvirčiausiai esu įsitikinusi, kad nereikia vienu metu į skrandį sumesti įvairiausių užkandžių ir patiekalų“, – sakė Vaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.