Bėdos dėl vairavimo išgėrus - ir Ž.Ilgauskui, ir I.Sabonienei

Prie vairo neblaivus sėdęs Jonas Valančiūnas - ne pirmasis garsus lietuvis, tapęs JAV policijos laimikiu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-09 07:44, atnaujinta 2018-02-14 19:13

2002 metų rugsėjo viduryje NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ krepšininkui Žydrūnui Ilgauskui (tuomet jam buvo 27-eri) buvo pateikti kaltinimai dėl automobilio vairavimo išgėrus. Teismas skyrė 1000 dolerių baudą ir 30 parų kalėjimo. Kalinimo bausmės vykdymas buvo atidėtas.

Krepšininko kraujyje nustatytas alkoholio kiekis (0,167 proc.) tuomet viršijo Ohajo valstijoje leidžiamą normą. Ji yra 0,09 proc. 0,1 amerikinio procento beveik atitinka 1 promilę Lietuvoje. Tad Ž.Ilgausko organizme buvo 1,67 lietuviškos promilės. Tai – vidutinis girtumo laipsnis.

Lietuvoje Ž.Ilgauskas irgi buvo pakliuvęs į nemalonią situaciją, susijusią su alkoholiu, kai 1997-ųjų liepos 23-iosios vakarą kilo incidentas Palangos viešbutyje „Du broliai“. Tiesa, pagrindinis to skandalo kaltininkas buvo kitas garsus krepšininkas Virginijus Praškevičius. Už chuliganiškus veiksmus pastarajam naktį teko praleisti policijos areštinėje.

Problemų, susijusių su vairavimu išgėrus, JAV turėjo ir garsiojo Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio žmona Ingrida.

30-metė moteris 2000-aisiais dukart įkliuvo JAV pareigūnams neblaivi vairuodama automobilį. Pirmąkart sulaikytos I.Sabonienės kraujyje nustatytas alkoholio kiekis – 0,24 procento (apie 2,4 promilės) – buvo tris kartus didesnis už leistiną Oregono valstijoje.

Antrą kartą lietuvės kraujyje buvo užfiksuota 0,26 proc. alkoholio.

Po pirmojo nusižengimo I.Sabonienė trims mėnesiams neteko vairuotojo pažymėjimo ir buvo įtraukta į specialią auklėjimo programą. Antrą kartą neblaiviai vairavusiai automobilį I.Sabonienei buvo pateiktas dvigubas kaltinimas – už 2000-ųjų gegužės 16 dienos incidentą bei gruodžio 3-iosios prasižengimą.

Už pirmąjį pažeidimą I.Sabonienei skirtos dvi dienos kalėjimo ir tūkstančio dolerių bauda, o už antrąjį – 30 dienų kalėjimo ir 2 tūkst. dolerių bauda. Atsižvelgiant į I.Sabonienės šeiminę padėtį, kalinimo bausmė jai buvo pakeista namų areštu tokiam pat laikui.

2010 metų liepos 17 dieną 4 valandą ryto prie vairo JAV neblaivi sėdo krepšininkė 22 metų Vitalija Vaščiūnaitė.

Mergina Virdžinijos valstijoje rėžėsi į kelio darbininką ir nesustojusi nulėkė. Sužeistam 50 metų emigrantui iš Salvadoro lūžo ranka ir koja. Jis patyrė ir kitokių rimtų sužalojimų.

Kai rytą policija rado žmogų partrenkusį automobilį ir jo vairuotoją, V.Vaščiūnaitės organizme buvo aptikta 1,15 promilės alkoholio.

Kalifornijos baptistų universitete rungtyniavusi gynėja pripažino kaltę. 2011 metais ji buvo nuteista kalėti 10 metų. Tačiau teisėjas sustabdė 9 metų ir 2 mėnesių bausmės vykdymą, todėl už grotų V.Vaščiūnaitė praleido tik 10 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.