Jūros šventėje Dalia Grybauskaitė ir darbavosi, ir ilsėjosi

Šių metų Jūros šventė kaip magnetas į Klaipėdą traukė šimtus tūkstančių Lietuvos gyventojų, tarp kurių – ir pramogų pasaulio žvaigždės, ir šalies vadovai. Uostamiestyje šiomis dienomis galima buvo išvysti ir Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę (58 m.). Antrąją kadenciją pradėjusi šalies vadovė šiemet Jūros šventėje spėjo ir pasidarbuoti, ir pailsėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2014, 8:52 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:57 PM

Klaipėdoje viešintys šventės dalyviai D.Grybauskaitę galėjo sutikti miesto centre vykstančioje mugėje, kur šalies vadovė žvalgėsi į tautodailininkų ir amatininkų darbus bei įvairiaspalvius apdarus ir papuošalus.

Sutikti prezidentę galima buvo ir žuvusių jūrininkų pagerbimo ceremonijoje – tai nuo pirmosios jūros šventės jau aštuoniasdešimt metų gyvuojanti tradicija. Šeštadienio vidurdienį į Baltijos jūrą iš laivų buvo nuleisti vainikai ir gėlės išplaukusiems ir negrįžusiems.

Laivu į Baltiją išplaukusi prezidentė D.Grybauskaitė pagerbė iš jūros negrįžusius žmones, paaukojusius savo gyvenimą garsinant Lietuvą, kuriant jūrinės valstybės pamatus, puoselėjant ir kuriant mūsų šalies jūreivystės istoriją.

„Prisimename tuos, kurie išplaukė į jūrą dirbti, pranešti pasauliui apie Lietuvą ir negrįžo. Jų gyvybių praradimas – netektis ne tik jų šeimoms, bet ir visai mūsų šaliai. Todėl šiandien pagerbiame tuos, kurie išėjo ir negrįžo, tačiau amžinai liks mūsų širdyse“, – sakė prezidentė.

Šalies vadovė padėkojo visiems, dirbantiems jūroje, jų šeimų nariams, taip pat visiems, susijusiems su jūrininkyste. Anot prezidentės, Lietuvai Klaipėda ir jūra tampa ypač svarbios dabar, kai mūsų šalis siekia energetinio savarankiškumo. Tai – Lietuvos vartai į pasaulį, atveriantys didžiules galimybes mūsų šalies ekonomikai.

Viešėdama Klaipėdoje D.Grybauskaitė taip pat aplankė ir įžymųjį Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą, kuriame neatsispyrė norui pabendrauti su 8 delfinais ir vos penkių dienų mažyliu delfiniuku. Savo „Facebook“ paskyroje šalies vadovė priminė, kad baigus rekonstrukciją delfinariume veiks unikalus delfinų terapijos centras, padėsiantis negalią turintiems vaikams

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.