Garsenybės ištvermę demonstravo 5 kilometrų bėgimo trasoje

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione šeštadienį vyksta pirmasis „Ąžuolyno bėgimas“, kuriame įvairiose rungtyse ir distancijose varžosi  beveik tūkstantis bėgimo entuziastų. 5 kilometrų rungtyje jėgas išmėgino ir gausus būrys žinomų pramogų bei sporto pasaulio atstovų.

J.Leonavičiūtė ir M.Gaižauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Leonavičiūtė ir M.Gaižauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 25, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:15 PM

Bėgime dalyvavo „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė su draugu Mantu Pitkausku, dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, modelis Jolanta Leonavičiūtė, šokėjai Saulius Skambinas ir Marius Gaižauskas, verslininkas bei televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika su sūnumi Mykolu, humoristas Artūras Orlauskas, boksininkas Vitalijus Subačius, šuolininkas į vandenį Ignas Barkauskas.

Bėgimo trasą iš žinomų žmonių greičiausiai įveikė šokėjas S.Skambinas, jis 5 kilometrus nubėgo per 23 minutes.

Vyras tikino, jog prieš kelias savaites registruodamasis į bėgimą buvo numatęs įveikti 10 kilometrų ruožą, tačiau dėl sveikatos problemų vyras šeštadienį šios minties atsisakė ir bėgo 5 kilometrus.

„Anksčiau esu bėgiojęs dar didesnius atstumus, tačiau šįkart, nors pagerinau asmeninį rekordą, bėgant reikėjo įdėti nemažai pastangų“, – kalbėjo S.Skambinas,  prieš startą beveik mėnesį kasdien sportavęs ant bėgimo takelio sporto klube.

Modelis J.Leonavičiūtė neslėpė, kad bėgti nebuvo lengva, tačiau  taip pat sėkmingai įveikė 5 kilometrų atstumą.

„Per savaitę bėgioju 3–4 kartus, nubėgu 5–8 kilometrus. Žinoma, tuomet bėgti lengviau, nes neturiu varžovų. Esu patenkinta savo pasiekimu“, – linksmai nusiteikusi kalbėjo Jolanta.

„Misė“ R.E.Mazurevičiūtė tvirtino, jog jai patinka nuo mokslų atsipalaiduoti bėgiojant parke su draugu. Mergina dažną dieną nubėga 5 ar net 10 kilometrų.

„Bėgimas – puikus būdas pailsinti galvą nuo teisės magistro darbo rašymo ir tvirtinti kūną. Įprastai bėgioju parke, o stadione išmėginti jėgas teko pirmąkart. Čia buvo sunkiau, nes akino ir kaitino saulė, trūko pavėsio“, – sakė kaunietė.

Dalyvauti bėgime dar prieš savaitę buvo pasiryžusi ir dainininkė Karina Krysko–Skambinė, tačiau varžybų dieną sportiškai apsirengusi moteris nestartavo. Stadione ji palaikė savo vyrą S.Skambiną ir bičiulę N.Pareigytę-Rukaitienę.

„Ąžuolyno bėgime“ dalyvavo įvairaus amžiaus bėgikai.

„Mūsų pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Į varžybas kvietėme ne tik bėgimo profesionalus ar mėgėjus. Norėjome, kad sporto malonumą galėtų pajausti visi – nuo mažiausiųjų iki senjorų“, – pasakojo Giedrius Bielskus, renginį organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius.

„Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai parengė ir linksmų rungčių.

Tėvai su dar vežimėlyje esančiomis atžalomis galės varžytis 400 metrų  šeimų bėgime ar dalyvauti žmonų nešimo varžybose. Jos prasidės  šeštadienio popietę.

Renginio dalyviai ir žiūrovai taip pat galės pasiklausyti muzikos, susipažinti su Kraujo centro, Šaulių sąjungos, Rimanto Kaukėno paramos  fondo ir asociacijos „Padedu augti“ veikla ir net tapti kraujo donorais.

Dalyviams ir jų palaikyti susirinkusiems artimiesiems koncertuos merginų trio „Easy“, vaikų grupė „Medutis“. O po iškilmingų apdovanojimų dalyvių lauks K.Krysko–Skambinės ir grupės „Rondo“ koncertas. Gerą nuotaiką užtikrins renginio vedėjas – Vitalijus Cololo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.