UNICEF vaikų bėgime tikimasi rekordinio dalyvių skaičiaus

Rugsėjo 12 d. (šeštadienis) 13 val. Vilniaus Vingio parke vyks penktasis, jubiliejinis UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“. Projekto globėja – Jos Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šiemet tikimasi sulaukti per 2 tūkstančius mažųjų bėgikų, iš kurių kiekvienas prisidėtų prie kilnaus tikslo – pagalbos nuo žemės drebėjimų nukentėjusiems Nepalo vaikams.

„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.<br>Jubiliejiniame UNICEF vaikų bėgime tikimasi rekordinio dalyvių skaičiaus.
„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.<br>Jubiliejiniame UNICEF vaikų bėgime tikimasi rekordinio dalyvių skaičiaus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-11 12:39, atnaujinta 2017-10-21 01:59

Per penkerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtame UNICEF bėgime bendrai dalyvavo bene 3,5 tūkst. vaikų, padariusių per 2,6 mln. žingsnių. Pirmieji keli bėgimai buvo skirti paskleisti žiniai ir suteikti vargstantiems bent moralinę paramą, o pernai geri norai virto kilniais darbais – bėgimo metu vaikams iš trečiųjų pasaulio šalių buvo paaukota 7 632 eurai, kurie išgelbėjo 2 196 vaikus išsekusius dėl prastos mitybos.

Pasak UNICEF Lietuva vykdomosios direktorės Jovitos Majauskaitės – Staniulėnės, šįmet tikimasi sulaukti per 2 tūkst. entuziastingai nusiteikusių mažųjų.

„Kiekvienais metais dalyvaujančių skaičius vis auga, tad galime pagrįstai vadintis didžiausiu ir prasmingiausiu vaikų bėgimu Lietuvoje. Tikimės, kad šįmet sulauksime ypač gausaus dalyvių būrio, – kalbėjo J. Majauskaitė – Staniulėnė. – Beje, kas dvidešimtas bėgantysis gaus specialią, sveikos gyvensenos puoselėjimui skirtą, dovaną. Tačiau, kas tai bus – kol kas neišduosime“.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamo UNICEF vaikų bėgimo tikslas išlieka tas pats – parodyti neabejingumą pasaulio vaikų negandoms ir parama prisidėti išgelbėjant vaiko gyvenimą. Tradiciškai vaikų bėgime dalyvaus UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai olimpiečiai – disko metikas Virgilijus Alekna, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, baidarininkas Egidijus Balčiūnas, aktoriai – Virginija Kochanskytė ir Giedrius Savickas, futbolininkas Deividas Česnauskis ir Vaida Grikšaitė – Česnauskienė, Beata Nickolson, Mantas Jankavičius ir daugelis kitų žinomų žmonių – sportininkų, politikų, muzikos bei meno pasaulio atstovų iš kurių rankų kiekvienas mažasis bėgikas gaus „aukso“ medalius.

Penktasis, jubiliejinis UNICEF bėgimas vyks rugsėjo 12 d., šeštadienį, 13 val., Vilniaus Vingio parke. Jo metu 2-12 m. amžiaus vaikai bėgs 500 m. ilgio distanciją. Kiekvienas dalyvis, nepriklausomai nuo pasiekto rezultato, gaus padėką ir „aukso“ medalį.

Kviečiame registruotis į renginį ir išgelbėti vaiko gyvenimą Nepale: https://www.unicef.lt/prisijunk-prie-musu/unicef-ir-sportas/unicef-vaiku-begimas/

Apie UNICEF

UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 500 m. bėgimas 2-12 metų vaikams, skirtas pasaulio vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus. Jau tradicija tapusiame bėgime per tūkstantis mažųjų bėgikų ne tik smagiai praleidžia laiką, susiranda naujų draugų, bet svarbiausia išgelbėja vaiko gyvenimą skurdžioje pasaulio šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.