Po Kėdainių rajono tragedijos Rūta Mikelkevičiūtė pratrūko

Šeštadienį visą Lietuvą sukrėtė žinia – Kėdainių rajone esančiame Saviečių kaime Aurelijus B., kaip įtariama, sumetė į šulinį du savo mažamečius vaikus. Tiek mergaitė, tiek berniukas žuvo. Šiai tragedijai neliko abejinga ir televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

R.Mikelkevičiūtė siūlo sugrąžinti mirties bausmę.<br>„Lrytas.lt“ montažas
R.Mikelkevičiūtė siūlo sugrąžinti mirties bausmę.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-02 10:15, atnaujinta 2017-06-12 02:24

Praėjusį mėnesį susilaukusi pirmagimio garsi moteris atvirai kreipėsi į visuomenę ragindama grąžinti mirties nuosprendį.

„Gal laikas nustoti vaidinti žmogiškumą ir mirties bausmę grąžinti?????!!!!! Jūs tik pagalvokite, ką jautė mažyliai tas kelias minutes??!!!!!!! Po velnių, kiek galima kentėti ir būti akliems???!!! Kiek dar????!!!! Aš noriu tvarkos savo valstybėje!!!!!

Pareigūnų teigimu, niekur oficialiai nedirbantis vyras dėl įvairių nusikaltimų policijai buvo žinomas ir anksčiau. Ir ką???? Kaip šimtais kitų atvejų – n kartų teisti, bausti ir t. t.“, – niršo R.Mikelkevičiūtė.

Rūtai pritarė ir stilistas, floristas Mantas Petruškevičius.

„Mirties bausmė kuo toliau, tuo labiau reikalinga Lietuvoje, kad galėtume apsivalyti, atsikratyti antžmogių... Tada ir kalėjimai nebūtų perpildyti... Siaubas...“ – savo feisbuko paskyroje rašė M.Petruškevičius.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad apie mirties nuosprendį šalyje prabylama po kiekvieno itin žiauraus nusikaltimo. Šiuolaikinėse valstybėse mirties bausmės taikymas yra apribotas arba apskritai panaikintas: beveik visoje Europoje, Lotynų Amerikoje, daugumoje Ramiojo vandenyno valstybių mirties bausmė yra panaikinta. Lietuvos Respublikoje mirties bausmė panaikinta 1998 metais.

Nuo Nepriklausomybės atkūrimo iki mirties bausmės sustabdymo ji buvo įvykdyta 7 nuteistiesiems. Lietuvoje mirti nuteisti kaliniai būdavo sušaudomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.