Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus

Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) kartu su Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota socialinio saugumo kampanija „Už saugią Lietuvą“ skelbia kasmetinės labdaros akcijos „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ startą.

Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus.
Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus.
Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus.
Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus.
Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus.
Maltiečiai kviečia daryti darbus, pakeisiančius žmonių gyvenimus.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 10:58 AM, atnaujinta May 15, 2017, 3:28 AM

Rugpjūčio 22–rugsėjo 30 dienomis bus renkamos kanceliarinės prekės, mokykliniai reikmenys ir aukos skurdžiai gyvenantiems vaikams bei maltiečių vaikų dienos centrams išlaikyti.

Prisidėkime, kad vaikai iš socialiai remtinų, daugiavaikių šeimų, našlaičiai, negalią ar specialių poreikių turintys mažieji į mokyklas išeitų apsirūpinę visomis reikiamomis priemonėmis.

Dėl savo skurdžios padėties vaikai mokyklose neretai jaučiasi kitų atstumti, patiria patyčias, net smurtą. Pagalba iš šalies – tai galimybė jiems pasijausti geriau: gražiau apsirengti, turėti mokyklinius reikmenis, nebadauti.

Taip, svarbu vaikams rugsėjį į mokyklas sugrįžti pilnomis kuprinėmis, bet dar svarbiau, kad tos dovanotos knygos būtų perskaitytos, sąsiuviniai prirašyti, kad pieštukai pieštų spalvotas svajones. Tam vienkartinio dėmesio neužtenka, maltiečiai pasirūpina, kad paaukotos priemonės ir lėšos tarnautų vaikams visus metus.

Mūsų organizacija yra įsteigusi savo padalinių daugiau kaip 40 vietovių per visą Lietuvą, tad gerai žinome šalia gyvenančių šeimų problemas: kur sunkiai verčiasi daugiavaikė šeima, kur pagalbos reikia našlaičiams ar ligos pakirstiems vaikams. Ir sprendžiame jas.

Dažniausiai tokius bėdas ir skurdą patiriančius vaikus kviečiame į savo įsteigtus Maltiečių vaikų ir jaunimo dienos centrus. Jų per visą Lietuvą turime 13. Jau greitai bus atidarytas dar vienas – Kelmės rajone.

„Pirmuosius vaikų dienos centrus pradėjome kurti dar 2004 metais. Supratome, kad mažiesiems trūksta visko – nuo paprasčiausio pieštuko iki kuprinės. Svarbiausia, kad vaikams to reikia ne tik mokslui, bet ir tam, kad jaustųsi visaverčiai tarp bendraklasių, – sako akcijos organizatorė MOPT programų direktorė Rasa Stukienė. – Ir dar, kad ir kaip būtų graudu, daugelis vaikų pas mus ateina dėl maisto, kuris dažnai būna vienintelis jų šiltas valgis per visą dieną.“

Žinoma, atsiras besistebinčių – o ką daro socialiniai darbuotojai, savivaldos atstovai. Nesiginčijame – jų pareiga reaguoti į šeimų problemas.

Bet ką daryti vaikui, jei socialinių įgūdžių stokojantys tėvai nesusitvarko pašalpai ar maitinimui reikiamų dokumentų, jei aplaidžiai dirbanti ar tiesiog dėl darbo krūvio visur nespėjanti socialinė darbuotoja nepastebi skurdą ar smurtą patiriančio vaiko ašarų. Juk mažasis pilietis valgyti nori šiandien ir kasdien, o mokyklinių batukų jam prireiks jau rytoj.

Tad maltiečių reakcija į vietines miestų ir miestelių problemas gelbsti ne vieną šeimą. Pasak MOPT vaikų dienos centrų koordinatoriaus Edvino Regelskio, prieš įkurdami centrą maltiečiai atsižvelgia, kur daugiausia socialinės rizikos šeimų, koks vietinis nedarbo lygis, kur bendruomenė pati nori turėti tokį centrą.

Taip pat atsižvelgiame ir į valstybinius tyrimus apie VDC poreikius regionuose. Maltiečių centrai veikia ištisus metus, net ir atostogų metu, tad po vasaros jaučiame pareigą „savo“ vaikus į mokyklas išleisti pasiruošusius ir apsirūpinusius.

Šiemet startavusi ilgalaikė Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota kampanija „Už saugią Lietuvą“ taip pat visus kviečia imtis darbų, galinčių pakeisti vaikų likimus.

Šalies vadovės teigimu, Lietuvoje susikaupė pernelyg daug skaudžių socialinių problemų – smurto, patyčių, skriaudžiamų vaikų. Valstybės institucijų indėlis, sprendžiant šias problemas, per menkas, todėl būtina visuomenės pagalba. Pasak Prezidentės, tik susitelkę, visi kartu, esame stiprūs ir galime daryti darbus, galinčius pakeisti daugelio žmonių gyvenimus.

Maltiečiai, kartu su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis ir kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais rugpjūčio 30 d., 12 val., visus kviečia atvykti į S.Daukanto aikštę ir padovanoti kanceliarinių prekių į mokyklą besiruošiantiems vaikams ar paaukoti dienos centrams. Galima atnešti ne tik sąsiuvinių, rašymo, piešimo priemonių, pieštukinių, bet ir jau naudotų, tačiau vis dar kokybiškų kuprinių, knygų.

Mokyklinė maltiečių akcija vyks nuo rugpjūčio 22 d. iki rugsėjo 30 d. Prisidėti gali įmonės ir pavieniai asmenys. Mokyklinės priemonės bus renkamos mūsų biuruose, kreiptis tel. (8 5) 249 7304. Organizacijoms galime atvežti dėžių aukojamoms mokyklinėms priemonėms dėti. Visada labai laukiame piniginių aukų, jas skirti galima trumpuoju numeriu – 1419 (2 eurai) arba pervesti į MOPT sąskaitą LT29 4010 0424 0397 4431 (paskirtis: vaikams). Pinigai labai reikalingi visus metus veikiantiems vaikų dienos centrams išlaikyti, vaikams pamaitinti. Gerieji Lietuvos žmones, maltiečiai kviečia kartu susitelkti, kad skurdžiai gyvenantys vaikai į mokyklas skubėtų sotūs ir pilnomis kuprinėmis – išleiskime ir pasitikime juos kaip savuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje