Daina ir Antanas Bosai pasipiktinę kritika: „Rėkia, tarsi iš tiesų kankintume gyvūnus“

Trečiadienį socialinius tinklus ir žiniasklaidą kiek supurtė skandalas dėl gyvūnų laikymo sąlygų. Naujos istorijos epicentre vėl atsidūrė verslininkai Daina ir Antanas Bosai, kuriems priklauso Karklėje įkurtas pramogų ir poilsio kompleksas „Gamtos perlas“.

Tai, kaip Antanas Bosas laiko laukinius gyvūnus, įtinka ne visiems.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tai, kaip Antanas Bosas laiko laukinius gyvūnus, įtinka ne visiems.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 5:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:32 PM

Čia jau ne vienus metus verslininkai puoselėja nedidelį zoologijos sodą, kuriame laiko miško žvėris – meškas ir vilkus.

Jau kelintą kartą verslininkus dėl netinkamų gyvūnų laikymo sąlygų užsipuola nevyriausybinės organizacijos „Lietuvos gyvūnų teisių apsauga“ vadovė Brigita Kymantaitė.

„Neseniai sužinojau, kad „Gamtos perlo“, kuriam vadovauja Daina Bosas, teritorijoje apgailėtiname voljere (iš kurio prieš kelerius metus pavyko išvežti mešką Laimą į meškų rezervatą Vokietijoje) vėl laikoma įkišta kita meška. Dirbant tuo klausimu, atėjo dar kelios naujienos – vilkų laikymo vaizdai iš Boso „safario“, daryti vos prieš kelias dienas. „Pasigrožėkime“ šiais nuostabiais gamtos gyvūnais. Argi ne tikras „gamtos perlas“ gyvūnams?“ – feisbuke rašė ji.

Situaciją portalui pakomentavo ir patys verslininkai.

„Sutinku, kad ten dabar drėgna, bet Lietuvoje daug lijo. Tendencingai nufotografuotos šlapios vietos, o nenufotografuoti pylimai, kalneliai, irštvos jiems supiltos. Specialiai nufotografuota tai, kas negražu. Manau, mūsų pavardė daug reiškia šioje situacijoje. Pavyzdžiui, Kauno zoologijos sode irgi galima eiti ir kalbėti, ir verkti, ir būti nepatenkintiems. Bet ten niekur nedominuoja Bosų pavardės... Kaip žmona tik tiek pasakysiu, klausiau savo vyro: „Viešpatie, kam tau to reikia?“ Žmogus investavo daug pinigų ir kiekvienais metais investuoja vis daugiau. Naudos iš to jokios. Dar atsiranda tokių žmonių, kurie rėkia per visą Lietuvą, tarsi iš tiesų kankintume gyvūnus“, – piktinosi D.Bosas.

Ji kėlė klausimą, kodėl problemų ieškotojai nesilanko vasarą, kada gražus laikas ir galima pamatyti puikiomis sąlygomis gyvenančius gyvūnus. D.Bosas siūlė priekaištaujantiems tiesiog pasiskaityti įstatymus, o ne spręsti remiantis asmenine nuomone.

„Kai važinėju po kaimus su dovanomis pas vaikus, man irgi labai nepatinka, kaip jie gyvena: drėgmėje, pelėsyje, skurde. Tai ką aš turėčiau daryti?“ – aiškino ji.

Žmonai antrino „Gamtos perlo“ įkūrėjas A.Bosas.

„Mano džiaugsmui, Lietuva turi keturis sezonus. Kur dabar sausa Lietuvoje? Nufotografuota tendencingai, kur iš tiesų yra bala, o ne irštvos ir kalneliai, kur yra sausa. Teritorija yra didžiulė, daug hektarų. Manau, kad laukiniai žvėrys turi daug judėti: tiek sausuma, tiek pelkėmis. Pažiūrėkite į mano žvėris: jie sveiki, gražūs ir sveikai įmitę. Niekas neturi jokių pretenzijų. Vaikus veda, o tai yra rodiklis, kad gerovė užtikrinta“, – aiškino A.Bosas.

Jo aiškinimu, blogomis sąlygomis vilkai palikuonių tikrai nevestų. Be to, jis pats negaili kritikos jį kritikuojančiai B.Kymantaitei.

„Vieną mešką jai jau padovanojome. Ta meška buvo problematiška. Leidome tą mešką išsivežti, kur tik nori. Kreipsiuosi į teisininkus, nes ji teigia, kad meška iš mūsų buvo paimta. Tai nebuvo tiesa, nes meška gyveno geromis sąlygomis. Laukinius gyvūnus laikau nuo 1995-ųjų, o iš žmonių vis sulaukiame arba pagyrimų, arba pastebėjimų iš atitinkamų tarnybų, kaip sąlygas gyvūnams būtų galima pagerinti. Laikomės reikalingų standartų ir nesame gavę jokių pretenzijų. Laikomės aplinkosaugininkų patarimų, visada toks procesas – visada ištaisome, jei kas nors negerai“, – teigė A.Bosas.

Jis taip pat tvirtino, kad jau kelintą kartą bloga gyvūnų priežiūra „Gamtos perlą“ kaltinanti B.Kymantaitė taip tiesiog stengiasi parodyti, kad dirba, ir gauti pinigų iš organizacijos „Green Peace“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.