Gimtadienį švenčiantis Vytaras Radzevičius žinomus žmonės pakvietė vakarienės

Žurnalistas, keliautojas, kulinaras ir buitinės technikos NEFF ambasadorius Lietuvoje Vytaras Radzevičius antradienio vakarą praleido ypatingai. Naujai įrengtoje „ČIOP ČIOP“ studijoje jis paminėjo 51-ąjį gimtadienį. Puošniai apsirengusius ir kulinarinių nuotykių ištroškusius svečius žinomas vyras pakvietė vakarienės.

 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirkos. <br> R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (29)

Lrytas.lt

2019-04-09 20:58, atnaujinta 2019-04-11 10:37

Į išskirtinę šventę atvyko muzikos prodiuseris Martynas Tyla su širdies drauge Neringa Zeleniūte, fotografas Gediminas Žilinskas su mylimąja Deimante Kazėnaite, televizijos laidų vedėjai Haroldas Mackevičius ir Indrė Stonkuvienė bei daugelis kitų.

Vakaro tema „Žvejyba ir žuvis“ susirinkusiuosius lydėjo viso renginio metu. Prie pat durų juos pasitiko skambus palinkėjimas, pamėgtas tarp žvejų: „Nei žvyno, nei uodegos“. Mielas sutapimas – atsinaujinusi studija taip pat įrengta Neries pakrantėje, sostinės Žvejų gatvėje.

Trijų dalių vakarienę daugiausia sudarė jūr7 gėrybės: užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą gamino patys, prijuostėmis pasidabinę svečiai. Ant šventinio stalo buvo patiekti smidrai su krabų mėsos padažu, gėlavandenė žuvis su ryžiais bei kompresuotas arbūzas su šaldytu ožkos pienu, šeivamedžiais ir braškėmis.

Vakaro kaltininkas išsidavė – jis ir pats yra užkietėjęs žvejys, savo hobio neapleidžiantis net tada, kai išvyksta už Lietuvos ribų. Patį didžiausią laimikį jis taip pat pagavo svetur – Aliaskoje jam užkibo milžiniškas upėtakis.

„Aš labai mėgstu žvejoti, tai darau nuo vaikystės. Šie metai man prasidėjo labai viltingai. Sausio mėnesį su draugais žvejojau Švedijoje. Žvejojome ant ežerų, padengtų ledu, apsupti kalnų.

Dabar vyksiu į ekspediciją Kaukaze, gal ir ten pavyks pažvejoti. Vis tik, kai grįšiu, jau bus pasibaigęs draudimas gaudyti lydekas. Jis baigiasi balandžio 20 dieną, tikrai atsigriebsiu. Tikiuosi, kad šiais metais žvejybai rasiu vis daugiau laiko“, – tarsi nejučiomis sau gimtadienio proga palinkėjo V. Radzevičius.

Paklaustas, ar turi mėgstamiausią žvejybos sezoną, kulinaras išlieka atviras: meškerės iš rankų jis nepaleidžia visus metus.

„Kiekvienas sezonas yra savaip patrauklus. Lietuviai dažnai skundžiasi, kad žiemą yra šalta ir nuobodu, tad žvejyba gali tapti vienu iš puikių laisvalaikio praleidimo būdų. Išskirčiau poledinę žūklę – ji Lietuvoje yra itin prieinama.

Pamenu, kai lankiausi įdomioje konferencijoje apie užtvankas. Paaiškėjo, kad mūsų šalyje yra per tūkstantį nenaudojamų užtvankų, kurios užstoja kelius žuvims, neršiančioms prieš srovę. Jeigu ateityje lietuviai išspręs šią problemą, manau, jog žuvingumas šalyje dar labiau išaugs“, – mintimis dalijosi labiausiai su spiningu meškerioti mėgstantis vyras.

Nenuostabu, jog maistą ne tik gaminti, bet ir gaudyti mėgstantis keliautojas renkasi ne bet kokią buitinę techniką. Vytaro namuose jau daugiau, nei metus puikuojasi net trys NEFF gaminiai: orkaitė, gartraukis ir kaitlentė. Pastaroji turi specialią, kilnojamą detalę, neleidžiančią jos reguliuoti ir, tokiu būdu, užtikrinančią saugumą mažylių atžvilgiu.

„NEFF technika gali pasiūlyti išskirtinius temperatūros, laiko, maisto gamybos reguliavimo rėžimus, kaip antai žuvies gamyboje labai naudingą garų rėžimą. Ypatingos net orkaitės durelės: norint patikrinti, ar žuvis iškepusi, galima saugiai atidaryti jos dureles – temperatūra netrukus atsistato. Apskritai, NEFF gaminiai skatina kūrybiškumą – įvairiausios funkcijos leidžia išplėsti patiekalų gamybos galimybes“ – sakė žurnalistas, šmaikščiai pridūręs, kad šia technika išmoko naudotis ir jo sūnus, ir uošvienė.

V. Radzevičiui šiuo klausimu pritaria ir NEFF pardavimų vadovas Lietuvai Martynas Plyčiūraitis-Plyčius. Jis išskiria ne tik gausybę funkcijų, bet ir laiko patikrintą vokišką kokybę.

„NEFF Lietuvoje veikia jau antrus metus. Paslaptis slypi 140 metų istorijoje. Tai yra seniausia buitinė technika, gaminama Europoje. Be to, didžioji dalis technikos yra gaminama Vokietijoje“, – pasakojo jis.

Kaip ir Vytaras, M. Plyčiūraitis-Plyčius paminėjo dureles, kaitlentės ypatybes.

„NEFF buitinei technikai yra būdingos pasislėpiančios durelės. Jos nebūdingos jokios kitos buitinės technikos dizainui. Taip pat išskirtinė yra ir kaitlentė, valdoma reguliatoriaus pagalba“, – dėstė vadovas, irgi nebijantis sukiotis virtuvėje.

Aistra maisto gamybai dvelkė ne tik V. Radzevičius ar NEFF dirbantis kolektyvas – su kulinarijos subtilybėmis susipažinę buvo ir šio vakaro svečiai. Vienas jų – žinomas tinklaraštininkas, sveikos mitybos ir gyvensenos specialistas Artūras Swan. Atletiškas vyras sutiko trumpai pasidalinti savo pomėgiais.

„Dažniausiai gaminu lašišą, ją man pavyksta pagaminti skaniausiai. Jeigu atsiranda galimybė užsienyje paragauti šviežios žuvies, ja būtinai pasinaudoju, nes Lietuvoje rasti šviežios, ką tik pagautos žuvies yra sudėtinga. Vis tik, daugiau esu mėsos, o ne žuvies vyrukas“, – juokėsi jis.

Nors Artūras pirmenybę teikia mėsos gaminiams, vyras neabejoja, kad žuvies nauda žmogaus organizmui – didžiulė.

„Visų pirma, žuvis yra didžiulis baltymų šaltinis. Tokia žuvis, kaip lašiša, upėtakis ar skumbrė yra ir gerųjų riebalų šaltinis. Manau, kad kiekvienas į savo mitybą riebią žuvį turėtų įtraukti bent du kartus savaitėje, o vadinamąją baltąją žuvį – valgyti kelis kartus.

Kaip mitybos specialistas, daugiau rekomenduoju valgyti raudoną žuvį, kurioje yra omega-3 rūgščių“, – mintį užbaigė šiuo metu naujus namus įsirenginėjantis A. Swan, neatmetantis galimybės virtuvėje įsigyti NEFF prekės ženklu žymėtų įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.