Antano ir Dainos Bosų šeima serga koronavirusu: simptomus jautė ne visi

Verslininkų Antano ir Dainos Bosų šeimai diagnozuotas koronavirusas. Antanas su dukra Magdalena viruso simptomų nejaučia, o Dainos fizinė būklė prastesnė.

Antanas ir Daina Bosai su dukra Magdalena.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Antanas ir Daina Bosai su dukra Magdalena.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Antanas ir Daina Bosai su dukra Magdalena.<br>T.Bauro nuotr.
Antanas ir Daina Bosai su dukra Magdalena.<br>T.Bauro nuotr.
Daina ir Antanas Bosai.<br>T.Bauro nuotr.
Daina ir Antanas Bosai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 12:38 PM, atnaujinta Nov 3, 2020, 12:50 PM

„Man prasčiau. Saugokitės – nemalonu ja sirgti, kaip ir kita peršalimo liga – gripu, ar virusu.

Negaliu nustoti galvoti, kad mano vyras skiepijosi nuo gripo.

Mes su juo turėjome ginčą – aš atsisakiau skiepytis, aš nesiskiepijau, o jis pasiskiepijo. Gal tai niekaip nesurišta, bet aš negaliu nustot apie tai galvot.

Kaip jis, būdamas 65 metų yra besimptomis dabar, o aš su simptomais? Gal čia sutapimas, bet aš negaliu nustot apie tai galvot.

Turbūt, savo asmenine patirtimi, visgi sekantį kartą skiepysiuos nuo gripo“, – socialiniame tinkle „Instagram“ į sekėjus kreipėsi D.Bosas.

Lietuvoje naujiems koronaviruso atvejams, fiksuojamiems per parą, savaitgalį išaugus iki tūkstančio, premjeras Saulius Skvernelis antradienį sušaukė COVID-19 komiteto posėdį dėl karantino griežtinimo kai kuriose Lietuvos savivaldybėse, siekiant sulėtinti infekcijos plitimą.

Pasitarime su Vyriausybėje susirinkusiomis medikų ir mokslininkų grupėmis sutarta dėl gausybės naujų griežtų siūlymų, dėl kurių trečiadienį dar turės apsispręsti Ministrų kabinetas.

Tarp jų – nuotolinio mokymosi įvedimas aukštosiose mokyklose, uždaromi sporto klubai, teatrai, muziejai, kino teatrai, draudžiami visi konktaktiniai užsiėmimai, maistas viešojo maitinimo įstaigose teikiamas tik išsinešimui.

Po posėdžio S.Skvernelis pranešė, kad Lietuvoje trečiadienį bus siūloma vėl įvesti visuotinį karantiną, kuris palies ir žaliojoje zonoje esančias savivaldybes.

Karantinas būtų įvedamas ne mažiau kaip trijų savaičių laikotarpiui, naktį iš penktadienio į šeštadienį.

„Matyt, kitokios alternatyvos neturime. Rytoj Vyriausybei bus siūloma įvesti visuotinį karantiną nuo šios savaitės pabaigos, greičiausiai nuo šeštadienio vidurnakčio. Mano nuomonė buvo, kad penkias savivaldybes, kurios yra žaliojoje zonoje, reikia palikti be visuotinio karantino, tačiau ministrai apsisprendė kitaip ir jos, deja, irgi pateks į visuotinio karantino sąlygas“, – informavo S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.