Rodos, gyvenant įtemptu rimtu lieka mažai laiko namas ir maisto ruošimui, tačiau žinoma moteris atvira – savaitgaliais, šiek tiek sulėtėjus tempui gaminimas tampa jos hobiu.
Su naujienų portalu Lrytas kalbėjusi žinoma moteris prabilo apie šeimą ir draugus sujungiančias tradicijas, tai be ko apsieina jos savaitės ir patiekalą, kurį visuomet gamina pajutusi, jog artinasi liga.
K. Ivanova dalijosi, kad svarbiausias dienos maistas jos namuose yra pusryčiai. Jie – šventi, juokavo žinoma moteris.
„Kasdienybėje neapsieiname be pusryčių. Ryte turime tradiciją bet kokiu atveju ką nors pasigaminti – nepavalgę iš namų neiškeliaujame. Savo dienos be jų neįsivaizduoju.
Pusryčiai turi būti sotūs, skanūs. Dažniausiai pati renkuosi gaminti kažką iš kiaušinių – gali būti įvairiausių variacijų – omletas, virti kiaušiniai, sumuštinukai su kiaušiniu ir pan.“, – kalbėjo dainininkė.
Šiuo metu dėl įtempto tvarkaraščio savo meniu darbo dienomis Kristina patiki maisto gaminimo kompanijoms, tačiau savaitgaliai – kitokie.
„Savaitgaliais gaminamės viską – nuo pusryčių iki vakarienės. Gaminti man labai patinka, tačiau tradiciją, kad kažkurią savaitgalio dieną gaminu ne aš, o Andrius.
Jis daro savo firminį patiekalą – blynus širdeles. Recepto jis niekada neatskleidžia net man“, – šypsojosi ji.
Kai pati sukasi virtuvėje K. Ivanova gamina įvairius patiekalus, o štai kalbėdama su naujienų portalu Lrytas ji atskleidė ir tą valgį, kurį gamina jausdamasi prastai.
„Įdomu tai, kad kai jaučiuosi prasčiau, kai užklumpa sloga, kai jaučiu, lyg sirgsiu – kepu bulvinius blynus arba galimu kitą bulvių patiekalą. Žinoma, jei sveikata visai pašlyja, tai gamina Andrius.
O štai įprastą dieną labai mėgstu ir dažnai kartoju salotas su burata – man jos labai patinka, neatsibosta, gaminu skirtingas variacijas.
Jos gali būti su burata ir parmos kumpiu, su avietėmis, vaisiais – kiekvieną kartą improvizuoju. Ir sotu, ir skanu“, – pasakojo atlikėja.
Gastronominių tradicijų turi ir Kristinos šeima – jų buvo laikytasi ir visai neseniai – Tėvo dienos proga.
„Šeimoje tradicija yra gaminti cepelinus – tuo užsiima tėvai. Tai patys skaniausi cepelinai, kuriuos tik esu valgiusi.
Taip pat nė viena šventė neapsieina be medaus torto. Nors patys jo negaminame, perkame būtent namų gamybos desertą“, – vardijo žinoma moteris.
Kristina pripažino – maistas suburia tie šeimą, tiek draugų kompaniją, o dalinantis naujais ir jau pamiltais skoniais laikas kartu tampa dar turiningesnis.
„Pastaruoju metu pastebėjau, kad maistas ir jo gamyba tikrai suburia. Atkeliavo šiltasis sezonas, todėl dabar yra grilinimo savaitgaliai.
Labai smagu, kad galime dalintis ir receptais – kaip skirtingai sumarinuoti mėsytes, paruošti daržoves.
Grilinome ir pastarąjį penktadienį. Kamado bono kepėme picas. Dalinamės savo patirtimi, kaip grilyje kepti bulvinius blynus, kugelį. Neseniai bandėme ir glazūruotus vištienos sparnelius.
Kompanijoje kiekvienas pasidaliname gaminimo niuansais, patirtimi – vasaros yra nuostabus sezonas, kai nebūna koncertų bent kartą savaitgalį griliname“, – pasakojo Kristina.
Kristinos Ivanovos salotos su burata:
Burata
Įvairios salotos
Vyšniniai pomidorai
Rukola
Avietės
Vytintas Parmos kumpis
Balzamiko actas arba krmas
Alyvuogių aliejus
Laimas arba citrina
Bazilikas
Rozmarinas
Gaminimas: Į indą dedame įvairių salotų mišinį, pomidoriukus – Kristina mėgsta, kai būna keletas jų spalvų, renkasi raudonus ir geltonus. Gardiname rukola. Toliau burata, svarbiausia – kokybiška. Viduje ji turi būti skysta, kietesnės, panašios į mocarela netinka.
Salotas galima gardinti avietėmis, parmos kumpiu. Toliau – padažo gaminimas. Jis gali būti įvairus. Gali būti balzamiko padažas su alyvuogių aliejumi ir džiovintais prieskoniais, gali būti balzamiko kremas. Į padažą beriame mėgstamus prieskonius – bazilikas, rozmarinas. Padažą reikia suplakti ir pašlakstyti ant salotų.
Kristinai patinka salotas pagardinti laimo arba citrinos sultimis.
