Siūlymai gyventi paprasčiau užkniso: „Patys ir eikit į tas savo humanas“

Dabar madinga paniekinančiai kalbėti apie merginas, kurios skiria dėmesį savo išvaizdai. Keli epitetai: tuštutės, fyfos, barbės. Jie skirti toms, kurios ne verkia užsispaudusios, o leidžia sau nueiti susitvarkyti antakius.

 Mergina stebėjosi, kodėl kitiems taip rūpi skaičiuoti svetimus pinigus.<br> 123rf nuotr.
 Mergina stebėjosi, kodėl kitiems taip rūpi skaičiuoti svetimus pinigus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aistė

Sep 29, 2019, 8:37 PM

Šiame portale buvo du pasakojimai: viename merginai atsisakė parduotuvėje išlyginti palaidinę, kitame moteris buvo pas manikiūro meistrę. Komentarai po abiem straipsniais labai smerkiantys – autorės vadinamos visais tais mano jau parašytais epitetais.

Kodėl? Vien todėl, kad negaili sau laiko, pinigų, dėmesio? Nes – o ne, o Dieve – gali sau leisti palaidinę už 30 eurų? Na, tai jūs negalite sau leisti, tai ir neleidžiate. Kodėl dar norisi atimti iš kitų?

Lyg būtų kokia mada dabar, kas blogiau gyvena. „Aš labiau užsispaudęs – aš dar labiau – o aš iš viso per savaitę maistą net riboju, kai taupau!“ – kuris labiau vargsta... Gal susirinkime visi prie kultūrkės, pasimatuokime, kurio kelnės labiau suplyšusios ir turėsim laimėtoją?..

Patarimai gyventi prasčiau ir paprasčiau, apsipirkti „Humanoje“... Užkniso. Na, nepatinka man „Humana“. Neturiu nieko prieš, pirkit, kas jums patinka. Eikit į tas savo humanas.

O man patinka parduotuvės, kuriose galiu įeiti ir lengvai rasti, ko reikia – nereikia knistis, ieškoti, grįžus namo skalbti, kad nebūtų kvapo... Nemėgstat darytis manikiūro arba mokat pati išsipešioti antakius? Šaunu! Pagarba jums. O aš nemoku, jei pabandyčiau pati su antakiais, tai būtų gėda į gatvę išeiti. Sumoku specialistams, kad turėčiau juos gražius.

Jeigu pavydas bambą graužia ir taip norisi svetimus pinigus skaičiuoti, pasakysiu, kad mano rūbai iš naujų parduotuvių bei apsilankymai pas antakių meistrę – tik kruopelė. Turiu bendradarbių, kurios eina į masažus, liekninančias ir atpalaiduojančias procedūras. Kitos kiekvieną mėnesį lankosi pas visų rūšių specialistes: kirpėją, kosmetologę, manikiūristę ir kitas. 

Ir nėra jos uždirbančios milijonus. Ne barakudos, niekas neišlaiko. Tiesiog jos skiria tam tikrą dalį uždarbio – galbūt neskiria kažkam kitam, kam skiriate jūs. Ar dėl to yra fyfos? Durnės, kad lanko sporto klubą, o ne biblioteką?

Kai kurioms svarbu, kaip atrodo ir jaučiasi. Nusipirkti papildų plaukų ir odos sveikatai nėra „kvailiau“ už papildus imunitetui. Čia tiesiog kam ko reikia. Jeigu man to reikia – kodėl gi ne?

Ar aš skaičiuoju jūsų finansus? Kiek išleidžiate maistui, kiek – kelionėms, būsto atnaujinimams? Ne, nes nelabai man įdomu. Bet va, labai įdomu visiems, kiek moterys išleidžia ir iš kur turi. Kiek tam dėmesio! Pavydi? Labai jau lietuviškas bruožas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.