Pamėgtoje pažinčių programėlėje – merginų apgaulės

Pažinčių programėlėje ėmė sparčiai plisti geniali apgaudinėjimo forma. Nuo sukčių jau nukentėjo keli šimtai vaikinų, tačiau teisėsauga jiems padėti negali.

Į pamėgtą pažinčių programėlę įsisuko sukčiai – merginos kaulija pinigų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Į pamėgtą pažinčių programėlę įsisuko sukčiai – merginos kaulija pinigų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2017, 9:56 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:19 PM

Pažinčių svetainės ekspertas atkreipia dėmesį, kad nukentėti gresia tik „Tinder“ vartotojams.

„Tai ne pirmas atvejis, kai ši programėlė sulaukia sukčių dėmesio. Tačiau šįkart sukčiavimo modelis toks primityvus, kad jį atkartoti gali bet kas ir už tai nesulaukti realios atsakomybės. Vienintelis būdas apsisaugoti ir apsaugoti kitus – viešumas“, – sako flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

Jis pasakoja, kad mergina iš JAV savo profilyje parašė: „Atsiųsk 5 dolerius ir pamatysi, kas bus.“ Savo istoriją paviešinusi „Twitter“ socialiniame tinkle pridūrė, kad vaikinai beveik iškart susigundė ir ėmė siųsti pinigus į jos sąskaitą. 

Mergina, gavusi pinigus, iškart pažymi, kad vaikinas jai nepatinka. Taip jis iškart netenka galimybės ją surasti tiesiogiai ir atgauti pinigus per teisėsaugą ar programėlės gamintojus.

„Kiekvienas, prisijungdamas prie interneto, turi sau pakartoti tris dalykus, ko negalima dalinti internete. Niekada nesiųsk pinigų nepažįstamam, neviešink savo asmens ar kontaktinių duomenų ir nekelk kompromituojančių nuotraukų. Jas reikėtų mokėti kaip „Tėve mūsų“, tačiau žmonės ignoruoja šias taisykles ir nukenčia“, – sako pažinčių svetainės ekspertas.

Jis perspėja saugotis narių, kurie spaudžia dalintis kontaktais ir bendrauti ne pažinčių svetainėje; greitai ima reikšti meilę; siunčia savo nuotraukas, kuriose primena garsenybes; žada, bet visada randa priežasčių nesusitikti; prašo pinigų.

M.Petrauskas primena, kad flirtas.lt visada artimai bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis, kad padėtų išsiaiškinti sukčiavimo atvejus ir nubausti kaltuosius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.