Pirmą kartą tokius pinigus gavusi pirkėja neįtarė, kokie nemalonumai laukia

Dar visai nesenai skaičiau straipsnį apie tai, kad nuo balandžio 4 dienos į apyvartą išleistas naujasis 50 eurų banknotas. Nors nedirbu su grynaisiais pinigais, bet žinau šį faktą. Tačiau yra tokių, kurie apie tai nieko nežino. Apmaudu, kad tokiais dalykais nesidomi žmonės, kurie visą dieną dirba su grynaisiais pinigais.

 Pirkėjai nauji pinigai sukėlė didelių nepatogumų.<br> Skaitytojos ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Pirkėjai nauji pinigai sukėlė didelių nepatogumų.<br> Skaitytojos ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Naujo nominalo banknotas sukėlė daug įtarimų.<br> Skaitytojos nuotr.
 Naujo nominalo banknotas sukėlė daug įtarimų.<br> Skaitytojos nuotr.
 Naujo nominalo banknotas sukėlė daug įtarimų.<br> Skaitytojos nuotr.
 Naujo nominalo banknotas sukėlė daug įtarimų.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Simona

May 2, 2017, 10:53 AM, atnaujinta May 2, 2017, 1:55 PM

Sukėlė įtarimų

Balandžio pabaigoje nusprendžiau iš bankomato pasiimti grynųjų ir tuomet pirmą kartą pamačiau naująjį 50 eurų banknotą. Prisipažinsiu, pirmiausia pati kiek sunerimau, nes vaizdas buvo neįprastas – banknotas daug ryškesnis.
 
Tuomet nusprendžiau nueiti apsižvalgyti į vieną Vilniuje esančią drabužių parduotuvę. Išsirinkusi keletą rūbų priėjau prie kasos ir norėdama susimokėti už prekes ištiesiau naująjį 50 eurų banknotą. Duodama jį pardavėjai dar pasakiau: „Naujasis banknotas daug ryškesnis“.

 Pardavėja, pamačiusi pinigus, labai nustebo, lyg matytų juos pirmą kartą. Nors, norėčiau pabrėžti, kad nuo naujojo banknoto paleidimo į apyvartą buvo praėjusios dvi svaitės, o pardavėja visą dieną skaičiuoja pinigus.

Ji pradėjo tikrinti, ar pinigai tikri, specialiai tam skirtu prietaisu. Tačiau po daugybės kartų tikrinimo prietaiso signalas vis įspėdavo, jog banknotas netikras.

Žinau, kad tuos banknotų tikrinimo aparatus kartkartėmis reikia perprogramuoti, nes jie nesugeba patikrinti naujų pinigų. Kai pardavėjos paklausiau, ar aparatas tikrai tinkamas tikrinti naujas kupiūras, ji pagūžčiojo pečiais, parodydama, jog nesupranta, apie ką kalbu, ir pareiškė: „Atsiprašau, bet pinigų negaliu priimti, jeigu norite, eikite kur nors kitur ir išsikeiskite.“

Žinoma, buvau beveik įsitikinusi, jog pardavėjai nėra informuoti ir pinigų tikrinimo aparatas nėra tinkamai paruoštas, tačiau išliko ir maža tikimybė, kad pinigai netikri. Juk taip būna, gal nedažnai, tačiau vis vien pasitaiko. Pasidarė ir kiek neramu.

Nusprendžiau nueiti į šalia esančią maisto prekių parduotuvę ir ten patikrinti, ar banknotas tikras. Kasoje dirbusi moteris visai nenustebo pamačiusi naujuosius pinigus, sakė, jog kasdien žmonės jais atsiskaito. Pinigų tikrinimo aparatas taip pat nurodė, jog banknotas tikras.

Nepriėmė net patikrinus

Įsitikinusi, jog pinigai yra tikri, grįžau į drabužių parduotuvę. Paaiškinau, jog reikia tinkamai pasirūpinti darbo priemonėmis. Atsiskaičiau už išsirinktas prekes, aišku, ne tuo pačiu banknotu, nes jo ir po to nepriėmė. 

Manau, kad su tokia ar panašia situacija esu susidūrusi ne viena aš. Labiausiai pikta, kad parduotuvių darbuotojai tinkamai tam nepasiruošia ar net nėra informuoti. Tokios situacijos priverčia ne tik nusigąsti, bet ir bėgioti pirmyn atgal ir vėjais švaistyti brangų laiką.

 

 

 

 

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.