Skalbyklių meistro afera: moteris tik vėliau suprato, kaip gudriai ją apgavo

Sugalvojau skalbti skalbimo mašina, bet vanduo į ją nebėgo. Supratau, kad ji sugedo. Susiradau žurnalą, kur pirmu numeriu reklamavosi meistras, taisantis automatines skalbimo mašinas.

 Moteris per vėlai suprato, kaip ją apgavo skalbyklių meistras.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Moteris per vėlai suprato, kaip ją apgavo skalbyklių meistras.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė

Jun 1, 2017, 7:25 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:02 AM

Išsikvietė meistrą

Paskambinau, prisistatė Česlovu. Buvo apsirengęs pilkos spalvos meistro kostiumu, vidutinio ūgio, plaukų spalva tamsi, o atvažiavo sidabrinės spalvos liaudies vadinamu „kabluku“. 

Kaip vėliau paaiškėjo, neseniai mūsų name buvo vykdomi karšto ir šalto vandens sistemos darbai, todėl reikėjo užsukti vandens sklendes. Todėl kai pradėjau skalbti, į mašiną netekėjo vanduo ir aš nusprendžiau, kad skalbimo mašima sugedo. 

Atvažiavęs minėtas meistras Česlovas patikrino vamzdžius tualete, paskui vonioje. Tuomet atidarė sklendę, pro kurią turėjo tekėti vanduo į skalbimo mašiną. Bet man to nepasakė. Tik kai jis išėjo pastebėjau, kad sklendė pasukta kitu kampu nei buvo. 

Meistras pasakė man, kad pakeitė detalę, kurią pavadino starteriu. Padavė man – ji buvo dviejų kumščių dydžio. Ir už tai paprašė 28 eurų, plius už darbą 6 eurų. 

Jis taip skubėjo išlėkti, kad aš nespėjau susigaudyti ir nepaklausiau, kur jis pakeitė tą detalę, nes mašinos neatidarinėjo ir net neatitraukė nuo sienos. 

Apgaulę suprato per vėlai

Kai aš atitraukiau skalbimo mašimą, ten jokios detalės nebuvo, bet buvo jau po visko. Jis telefono nekėlė. Po kurio laiko meistras galiausiai atsiliepė. Kai jo paprašiau parodyti man, kur pakeitė tą detalę, jo atsakas buvo toks: „Jei  atvažiuosiu, reikės sumokėti dar 20 eurų už iškvietimą“. 

Aišku, kad jis neatvažiavo, tik dar iškoliojo mane visokiai žodžiais.

Kitą diena vėl paskambinau tam pačiam meistrui, tik jau atsiliepė kitas vyras. Prisistatė įmonėsvadovu ir pasakė, kad tokio darbuotojo pas juos nėra. 

Pamėginau suvesti tą telefono numerį į „Google“ ir man atidarė puslapius, kuriuose buvo daug blogų atsiliepimų, perspėjo saugotis sukčių. 

Būtų malonu žinoti, kad skaitytojai pasisaugotų nesąžiningų meistrų.

* * *

„Bendraukime“ paskambinus  skaitytojos nurodytu telefonu atsiliepęs vyras tikino nieko apie šį nutikimą nežinantis. 

„Prieš metus girdėjau panašią istoriją, bet mes su tuo meistru išsiskyrėme. Buvo tokių nesąmonių. Bet dabar nieko negirdėjau. Yra, žinokite, ir skundikų visokių. Apie bet ką gali nesąmonių prirašyti", - sakė neprisistatęs meistras. 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.