Abortą pasirinkusi moteris atvira – toks draudimas būtų moralinė tėvų žmogžudystė

Seime patyliukais kelią į dienos šviesą skinasi abortą draudžiančio įstatymo pataisa. Įstatymo rengėjai sako vykdantys kone Dievo valią ir Bažnyčios mokymą. Įstatymu ruošiamasi uždrausti abortą, net jeigu moters įsčiose užgimęs vaisius turi didelę patologiją.

 Autorė mano, kad valdžia negali apriboti žmogaus teisės rinktis.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Autorė mano, kad valdžia negali apriboti žmogaus teisės rinktis.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Moteris

Mar 21, 2018, 7:22 AM, atnaujinta Mar 21, 2018, 2:09 PM

Ši žinia sukėlė kontroversiškų nuomonių. Vieni rėkė, kad už abortus pasisakančios moterys yra žmogžudės. Kiti stojo ginti moterų teisių teigdami, kad moterys nėra karvės ar ant dviejų kojų vaikščiojančios gimdos. 

Stebint tokius draudimus pas mus gali greitai būti atvirkštinis Kinijos variantas - kelių vaikų politika. Pagimdžiusios tik po vieną vaiką (ar nesusilaukusios nė vieno) mokės baudas dėl daromo nuostolio valstybei.

Tokio absurdiško įstatymo siūlytojai tikriausiai nesusimąsto, kad kai kuriais atvejais abortų draudimas būtų moralinė pačių tėvų žmogžudystė. 

Ar uždraudę abortus mes pagerinsime gimstamumo skaičius? Tikrai ne, po to tik padaugės baisių istorijų apie pomidorų lysvėje užkastus arba kibire nuskandintus naujagimius. Padaugės nereikalingų ir neįgalių vaikų globos namuose. 

Valdžia tikriausiai nesupranta, kad moterys, norinčios išvengti nepageidaujamo nėštumo, ne visada tai gali padaryti. Ne visos šeimos morališkai pasiruošusios auginti nelauktus ar neįgalius vaikus. Be to, kai kuriais atvejais nėštumą nutraukti tenka dėl motinai iškilusio pavojaus gyvybei. Dėl to, kad tai prievartos vaisius. Dėl to, kad tiesiog nebeišgali išmaitinti dar vienos burnos...

Aš taip pat gyvenime turėjau rinktis – mokslus ir ateitį ar studentiškų naktų pasekmes... Tai buvo mano pasirinkimas, apie kurį niekas nežinojo ir nesužinos. Tačiau aš turėjau teisę rinktis, kuria kryptimi pasukti savo gyvenimą. Už mane niekas to nepadarė.  

Užuot žmonėms algas ir gyvenimo sąlygas kėlusi, sudariusi sąlygas oriai auginti vaikus ir taip gerinusi demografinę padėtį, valdžia griebiasi sprendimų, kurie mus septynmyliais žingsniais artina prie akmens amžiaus. Negalima apriboti žmogaus teisės rinktis.

 

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.