Į kaimą grįžusi emigrantė nustėro: „Šito pamatyti nesitikėjau“

Pandemija pakoregavo daugelio gyvenimus. Manąjį taip pat. Dėl asmeninių priežasčių teko palikti gyvenimą užsienyje ir grįžti pas tėvus. Į smulkmenas ir detales nesiplėsiu. Pasakysiu tiek, kad grįžau į savo gimtąjį kaimą.

 Moteris kaime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris kaime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris kaime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris kaime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Saulė

Feb 16, 2022, 11:09 PM

Nusipirkau sodybą, iš kurios lengvai galėčiau pasiekti savo senstančius ir silpstančius tėvus. Ir ką, iš miestietės megapolyje tapau kaimiete vienkiemyje.

Lankant tėvus tenka dažnai vykti ir į gimtąjį kaimą. Ir tikrai šito grįžusi išvysti nesitikėjau.

Seniau mūsų kaimas, tiksliau sakyti gal bažnytkaimis, priminė mirusią dykumą. Sukrypusių namelių langinės užkaltos, vijokliais aptrauktos. Vietinėje parduotuvėje sutikdavau tik bobulytes.

Tačiau dabar vaizdas pasikeitęs. Į provinciją atsikraustė ir daugiau šeimų. Dauguma čia grįžta į savo sodybas kiekvieną savaitgalį, per atostogas. Tačiau kaime atsirado daug žadantis judesys.

Mirštančius gyventojus keičia jauni veidai. Tai labai džiugina, guodžia ir ramina. Ir tuo kažkaip norėjosi pasidžiaugti.

Ne viskas taip tamsu ir pilka. Ne visi bėga į užsienį. Yra ir daug iš ten grįžtančių.

Pavasarį bus dveji metai, kaip esu grįžusi ir tikiuosi niekada nebeišvažiuoti. Ir dar nė karto nesigailėjau savo apsisprendimu ir pasirinkimu.

Nuosavas kiemas, nuosavos daržovės ir vaisiai, kavos puodelis verandoje, rytais pažadinantys paukščiai (nusipirkau pulką vištų ir gaidį), pramogos miške su slidėmis, į kiemą užsukančios stirnaitės, maudynės prūde, malkų kvapas mano gyvenimą kasdien praturtina. Čia sutikau ir savo žmogų. 

Džiaugiuosi kiekvieną dieną būdama arti savo tėvų, savo šaknų, savo gimtojo sodžiaus, kurio taip ilgėjausi gyvendama svetur ir siekdama turėti tai, ko iš tikrųjų man visai nereikėjo. Laimė slypi visai kitur. Reikia tik klausyti savo širdies.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.