Dėl vyrų nesėkmių lovoje nelaimingos jaučiasi ir moterys

„Jis bandė įtikinti mane, kad aš dėl to kalta. Kai tai girdi kasdien, tai negali nesumažinti mano pačios pasitikėjimo savimi“, – guodėsi jauna moteris.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-27 14:52, atnaujinta 2018-02-13 11:39

„Jis bandė įtikinti mane, kad aš dėl to kalta. Kai tai girdi kasdien, tai negali nesumažinti mano pačios pasitikėjimo savimi“, – guodėsi jauna moteris.

Tai nėra retas reiškinys.

„Kai moteris atsiduria panašioje situacijoje, turi nugalėti kylančią mintį, esą ji jau nebėra patraukli vyrui“, – tvirtina seksologai.

Kuo labiau moteris pasitikės savimi, tuo mažiau ją baugins lytinio gyvenimo nesklandumai, tuo daugiau ji galės padėti savo partneriui.

Ir moterims svarbi problema

Tiek vyrams, tiek moterims svarbu suprasti, kad erekcijos sutrikimai nėra reti. Jie neturėtų pasijusti tarsi atsidūrę vieni džiunglėse.

Tačiau kiekvienam, susidūrusiam su šia problema, tai sukelia stresą.

Vyrus turėtų paguosti Amerikoje atlikta moterų apklausa: paaiškėjo, kad vyrų erekcijos sutrikimai moterų gyvenimą trikdo ne mažiau nei menopauzė, nevaisingumas, alergija, antsvoris ir nemiga.

Skirtinga porų reakcija

Poros, susiduriančios su erekcijos problemomis, į jas reaguoja skirtingai. Kai kurios jų turi stiprų troškimą nugalėti erekcijos sutrikimus.

Kitos pasiduoda: nors ir pripažįsta problemą, neieško būdų jai spręsti. Trečia kategorija – tai poros, atsisakančios pripažinti ir kalbėti apie erekcijos sutrikimus.

Ir galiausiai – dėl šios problemos pašlyjančios ir išsiskiriančios poros.

Paradoksali situacija: žinant, kad dėl šios problemos išyra šeimos ir maždaug trečdaliui vyrų jų erekcijos problemos atrodo „siaubingos“, o kitas trečdalis prisipažįsta, jog nepraeina nė dienos, kad apie tai negalvotų, dauguma jų taip ir nepasiekia gydytojų kabinetų.

Sunki pokalbių tema

Kalbėti apie nesėkmes lovoje – pirmas žingsnis, kurį privalėtų žengti pora.

Tai nėra lengva tema. Bet nekalbėjimas apie tai gali rimtai pakenkti santykiams.

Moterys neturėtų jaustis atsakingos už jų partnerių erekcijos sutrikimus. Bet jos gali imtis iniciatyvos ir padėti vyrui ieškoti problemos sprendimo būdų.

Amžius seksui – ne kliūtis

Daugybė vyrų, sulaukę 60-70 metų, save jau nurašo: esą lytiniai santykiai – nebe jiems. Tačiau seksualinės sveikatos specialistai tikina, kad nesvarbu, kiek žmogui metų - jeigu jis neturi jokių didelių sveikatos problemų, gali gyventi aktyvų lytinį gyvenimą.

Kai žmogus gyvena normalų lytinį gyvenimą, visi organai veikia puikiau, jo žvilgsnis gyvesnis, kūnas judresnis, o amžius ilgesnis, tvirtina seksologai.

Faktas, kad vyras ignoruoja erekcijos problemas, medikams reiškia tai, jog jis gali ignoruoti ir kitas sveikatos problemas.

Erekcijos sutrikimai neretai būna susiję su diabetu, ateroskleroze, aukštu kraujospūdžiu, kraujagyslių ligomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.