Seksas degina kalorijas. Ir dar 8 priežastys mylėtis dažniau

Kiekvienas mūsų seksu užsiimame dėl skirtingų priežasčių – iš meilės, noro patirti malonumą ar susilaukti vaikų. Mokslininkai įrodė, kad seksas teikia ir didžiulės naudos sveikatai bei grožiui. Turbūt su tuo nenorės ginčytis nė vienas.

Tyrimo metu buvo suskaičiuota, kad maždaug 25 minučių seksas vyrams padeda sudeginti maždaug 101 kaloriją. Moterims – maždaug 69.<br>123rf nuotr.
Tyrimo metu buvo suskaičiuota, kad maždaug 25 minučių seksas vyrams padeda sudeginti maždaug 101 kaloriją. Moterims – maždaug 69.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-16 19:24, atnaujinta 2018-01-06 15:36

Seksas degina kalorijas. O taip! Treniruotės sporto salėje – gerai. Mankšta lovoje – dar geriau. Sesko metu galima sustiprinti raumenų tonusą, pagreitinti širdies plakimą ir priversti visa kūną dirbti. Tyrimo metu buvo suskaičiuota, kad maždaug 25 minučių seksas vyrams padeda sudeginti maždaug 101 kaloriją. Moterims – maždaug 69. Gal ir ne tiek daug. Bet negi prieš vasarą nenorite maloniai padailinti kūno linijų?

Seksas sumažina kraujo spaudimą ir įtampą. Tyrimais įrodyta, kad dažniau besimylintys žmonės rečiau patiria kraujo spaudimo šuolius ir greičiau po jų atsigauna. Jei norite stabilaus kraujo spaudimo ir mažesnės įtampos gyvenime, seksui skirkite laiko reguliariai.

Seksas sprendžia miego problemas. Atsigulę į lovą negalite ilgai užmigti? Pasimylėkite! Po orgazmo išsiskiria atpalaiduojantis hormonas, kuris jums tikrai padės greičiau pasinerti į sapnų karalystę.

Seksas sustiprina širdį. Reguliarus seksas padeda širdies bei kraujotakos sistemai ir kitais būdais. Vienas britų tyrimas skelbia, kad bent du kartus per savaitę 20 metų iš eilės sekso malonumus patiriantys vyrai nuo širdies ligų miršta kur kas rečiau nei tiei, kurie mylisi tik kartą per mėnesį. Seksas padeda reguliuoti tokius hormonus, kaip testosteronas ir estrogenas. Jie, kaip žinia, veikia visas kūno sistemas, įskaitant ir širdį.

Seksas sumažina skausmą. Pamirškite žodžius „ne dabar, brangusis, man skaudą galvą“. Vokiečių mokslininkai įrodė, kad seksas padeda jaustis geriau .Net 60 procentų moksliniame tyrime dalyvavusių migrenos priepuolius išgyvenusių moterų teigė, kad sekso metu galvos skausmas visiškai išnyko. Orgazmo metu išsiskiria endorfinai, kurie ir padeda sumažinti skausmą. Be to, orgazmo metu į genitalijų zoną suplūsta daugiau kraujo. Skausmas tam tikrose zonose kyla būtent dėl per didelio į jas patenkančio kraujo kiekio.

Seksas stiprina imunitetą. Pasimylėkite nors kartą per savaitę, ir tikimybė, kad susirgsite peršalimo ligomis gerokai sumažės. Amerikiečių mokslinių tyrimų rezultatai – stulbinantys. Kelis kartus per savaitę besimylėjusių studentų imunoglobulino (antikūno, kovojančio su virusais) kiekis buvo net 30 procentų didesnis nei tų studentų, kurie meilės žaidimams laiko atrasdavo rečiau.

Seksas gali prailginti gyvenimą. Net keli tyrimai skelbia, jog aktyvesnį seksualinį gyvenimą gyvenantys žmonės ir gyvena ilgiau. Tiesa, neaišku, ar seksas padeda gyventi ilgiau, ar meilės žaidimais dažniau užsiima sveikesni žmonės.

Seksas padeda tapti protingesniems. Kaip susiję seksas ir protas? Amerikiečių mokslininkų atliktas tyrimas su žiurkėmis teigia – kuo daugiau sekso, tuo daugiau neuronų hipokampe – smegenų žievės regione, kuris atsakingas už mokymąsi ir atmintį. Mokslininkai neabejoja, kad sekso metu į kūną išskiriamos cheminės medžiagos stimuliuoja smegenų centrus ir žmonėms.

Seksas padeda atrodyti jaunesniems. Prieš kelerius metus britų alikti tyrimai skelbia, kad tris kartus per savaitę besimylintys 40—50—mečiai atrodo ketveriais—septyneriais metais jaunesni už pasyvesnį seksualinį gyvenimą gyvenančius bendraamžius. Mokslininkai svarsto, kad to priežastis – sekso metu išsiskiriantis endorfinas ir kitos malonumą bei laimės jausmą sukeliančios cheminės medžiagos.

Sesko metu suaktyvinama kraujotaka. Taip pat seksas padeda sureguliuoti hormonus. Dėl to galime džiaugtis gražia oda. Visi sutiks, kad patiriama mažesnė įtampa, geresnis miegas ir sveikata -- taip pat labai svarbūs faktoriai norintiems išlikti ir atrodyti jauniems.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.