Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Intymūs santykiai vyresniame amžiuje: po atviro pokalbio – naujas pikantiškų potyrių etapas

Metai – ne kliūtis mėgautis seksualiniu gyvenimu. Juk meilės, intymumo ir artumo reikia visiems. Natūralu, kad seksas sulaukus 60 ar 70 metų gali būti ne toks, koks buvo jaunystėje, tačiau tam tikrais atžvilgiais jis gali būti geresnis.

 Metai – ne kliūtis mėgautis seksualiniu gyvenimu. <br> 123rf nuotr.
 Metai – ne kliūtis mėgautis seksualiniu gyvenimu. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 4:17 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 10:45 AM

2018 metais britų mokslininkų atliktas tyrimas, kurio metu buvo apklausti beveik 7000 žmonių, kurių amžiaus vidurkis buvo 65 metai, parodė, kad tie, kurie per pastaruosius metus buvo seksualiai aktyvūs, jautėsi daug laimingesni už tuos, kurie neturėjo intymių santykių. Tyrimo metu paaiškėjo, kad vyrams didesnį pasitenkinimą kėlė seksas, o moterims – bučiniai ir glamonės.

„Seksas ir intymumas svarbus ir vyresniame amžiuje: žmonės lygiai taip pat trokšta šilumos, artumo, taip pat turi seksualinių poreikių. Vyresnis amžius tikrai nereiškia, jog malonumus reikia išbraukti iš gyvenimo“, – įsitikinusi intymių prekių parduotuvės „Fantazijos.lt“ konsultantė Deimantė Lembartienė.

Ieško būdų įžiebti ugnelę

Nors dažniausiai į intymių prekių parduotuvę užsuka 25–40 metų lietuviai, vis aktyviau seksualinio gyvenimo pagerinimu rūpinasi ir 50–60 metų bei vyresni žmonės.

D. Lembartienė pastebi, kad brandaus amžiaus žmonės yra šiek tiek konservatyvesni, drovesni, apie seksualinį gyvenimą ir jo problemas nelinkę kalbėtis taip atvirai, kaip jaunesnio amžiaus. Tačiau pabendravę, pamatę, kad konsultantas nuoširdžiai nori padėti, daugelis atsipalaiduoja ir ima jaustis laisviau.

„Dažniausiai vyresnio amžiaus žmonės pasakoja apie iškilusias seksualines problemas, klausia patarimo, konsultacijos, koks produktas galėtų padėti. Taip pat kartais paatvirauja apie santykius, tikėdamiesi patarimo, kaip juos paįvairinti.

Vyresni vyrai dažnai kalba apie erekcijos problemas, moterys skundžiasi diskomfortu, atsiradusiu dėl išsausėjimo, taip pat vyresni žmonės siekia paįvairinti savo seksualinį gyvenimą, prablaškyti nusistovėjusią rutiną. Prisimenu, teko konsultuoti pagyvenusią porą, kuri tiesiog norėjo vienas kitą nustebinti iš naujo ir ieškojo tam tinkamų sekso žaisliukų, domėjosi vibratoriais, stimuliuojančiais geliais. Taip pat būdinga situacija, kai vienas iš poros nori paskatinti kitą, sužadinti jo ar jos libido ir tam tikslui ieško afrodiziakų bei kitų prekių“, – pasakoja „Fantazijos.lt“ konsultantė.

Seksas gerina fizinę ir emocinę sveikatą

Vyresnio amžiaus žmonių intymumui gali trukdyti sveikatos problemos, nepasitikėjimas savimi dėl pasikeitusio kūno ar kitos problemos. Kita vertus, sulaukus šešiasdešimt ir daugiau nuotaikos nebegadina nuolat patiriamas stresas darbe ar rūpesčiai dėl mažų vaikų, atsiranda daugiau laisvo laiko, žmonės jaučiasi išmintingesni, geriau save pažįstantys ir žinantys, ko nori seksualiniame gyvenime.

Argi tai nėra aukso amžius vėl atrasti ir mėgautis intymumu? Nesvarbu, ar norite atnaujinti seksualinį gyvenimą, ar jį pagerinti, svarbu būti pasirengusiam išbandyti naujus dalykus ir, jei reikia, prašyti profesionalios pagalbos. Brandos metai gali būti įdomus laikas tyrinėti tiek emocinius, tiek juslinius seksualumo aspektus.

Be to, seksas turi teigiamą poveikį gyvenimo kokybei:

• Padeda pagerinti psichinę ir fizinę sveikatą. Seksas priverčia pajudėti, aktyvina medžiagų apykaitą, padeda deginti kalorijas ir riebalus. Intymių santykių metu smegenys išskiria endorfinus, o tai padeda sumažinti nerimą.

• Prailgina gyvenimo trukmę. Mokslininkai yra nustatę, kad seksualinių santykių įtaka gyvenimo trukmei didesnė nei ekonominės gerovės. Nustatyta, kad dažniau besimylintys žmonės gyvena vidutiniškai 10 metų ilgiau nei tie, kurių gyvenime trūksta lovos malonumų.

• Sutvirtina santykius. Seksas – tai galimybė parodyti savo meilę, artumą ir gauti atsaką į savo jausmus.

• Suteikia paguodą. Intymūs santykiai suteikia galimybę pabėgti nuo kasdienybės rūpesčių ir nuolatinių nerimą keliančių naujienų iš pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.