Greitoji pagalba vienišiams: 3 alternatyvos „Tinder“ pažinčių programėlei

Vasario 14 d. visame pasaulyje švenčiama šv. Valentino – įsimylėjėlių diena. Jei savo išrinktojo (-osios) dar nesutikote, išbandykite alternatyvas populiariausiai pažinčių programėlei „Tinder“. O kurios iš jų vienos populiariausių Lietuvoje, aptaria „Bitės Profai“.

 Jei savo išrinktojo (-osios) dar nesutikote, išbandykite alternatyvas populiariausiai pažinčių programėlei „Tinder“.<br> Shutterstock nuotr.
 Jei savo išrinktojo (-osios) dar nesutikote, išbandykite alternatyvas populiariausiai pažinčių programėlei „Tinder“.<br> Shutterstock nuotr.
 A.Adomaitytės teigimu, pažinčių programėlės suteikia galimybę antros pusės paieškas paversti žaidimu, kuris neretai išauga į romantiškus santykius.<br>  Shutterstock nuotr.
 A.Adomaitytės teigimu, pažinčių programėlės suteikia galimybę antros pusės paieškas paversti žaidimu, kuris neretai išauga į romantiškus santykius.<br>  Shutterstock nuotr.
 Pažangūs programėlių algoritmai padeda greičiau rasti žmones su bendrais pomėgiais ir vertybėmis.<br>  Shutterstock nuotr.
 Pažangūs programėlių algoritmai padeda greičiau rasti žmones su bendrais pomėgiais ir vertybėmis.<br>  Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 11:47 AM

Pažinčių programėlės suteikia galimybę antros pusės paieškas paversti žaidimu, kuris neretai išauga į romantiškus santykius. Pažangūs algoritmai padeda greičiau rasti žmones su bendrais pomėgiais ir vertybėmis. Visgi, kad paieškos būtų sėkmingos, svarbu būti ten, kur didžiausia tikimybė sutikti potencialų partnerį – tam ir sudarėme alternatyvų lietuvių lankomiausių pažinčių programėlių gidą“, – sako „Bitės Profė“ Agnė Adomaitytė.

„OkCupid“: raskite bendraminčių

Kurdamiesi anketą programėlėje „OkCupid“ („Android“ ir „iOS“) iš pradžių turėsite atsakyti į klausimus apie savo požiūrį į santykius, šeimą, religiją, politines pažiūras ar pomėgius. Jie padės algoritmui geriau jus pažinti ir siūlyti panašiai mąstančius žmones.

„Vartotojų aprašymai programėlėje gerokai išsamesni nei kitose, kur įprastai užrašomi keli bendresni sakiniai. O atsakius į kuriant anketą užduotus klausimus, vėliau prie kiekvieno žmogaus matysime jūsų suderinamumą, išreikštą procentais, kuris leis geriau nuspėti, kuria linkme toliau klostysis jūsų santykiai. Todėl „OkCupid“ dažniau rekomenduojama rimtesnių santykių ieškantiems žmonėms, nors čia galima rasti ir ieškančių trumpalaikių romanų“, – sako ekspertė.

„OkCupid“ taip pat leidžia filtruoti netoliese esančius žmones, o norint daugiau paieškos susiaurinimo galimybių, reikės įsigyti programėlės prenumeratą, kuri kainuos 9 Eur mėnesiui, 21 Eur – trims mėnesiams ar 26 Eur – pusmečiui. Kartu galėsite peržiūrėti ir tuos, kuriems patikote, patiems neišreiškiant susidomėjimo.

„Badoo“: didelis dėmesys saugumui

Pagrindinis programėlės „Badoo“ („Android“ ir „iOS“) išskirtinumas – dėmesys vartotojų saugumui. Kūrėjai stengiasi, kad joje būtų tik patikrintos anketos ir romantiškų santykių ieškantys žmonės nenukentėtų nuo sukčių, bandančių priekabiauti, apgauti ar išvilioti pinigus.

„Pažinčių programėlės susiduria su netikrų profilių problema, kai sukčiai stengiasi suartėti su vienišiais, o po to prašo paskolinti pinigų ar siūlo investuoti. „Badoo“ šią problemą sprendžia prašydami vartotojų įkelti nuotraukų, prisijungti naudojant socialinių tinklų paskyras ir registraciją patvirtinti telefonu. Tai suteikia žmonėms daugiau ramybės ir saugumo, kad bendraujama su realiu žmogumi, o ne sukčiais ar „botu“, – aiškina A.Adomaitytė.

Programėlės veikimo principas panašus į „Tinder“ – joje rodomos vartotojų nuotraukos ir trumpas aprašymas. Anketą paslenkant į vieną pusę, pasakoma jam „taip“, į kitą – ne. Jei abu vienas kitam pasako „taip“, žmonės gali tęsti pažintį susirašinėdami ar susiskambindami vaizdo skambučiu. Be viso to, „Badoo“ siūlo daugybę kontakto užmezgimą lengvinančių funkcijų: žmonių filtravimą pagal bendrus pomėgius ar atstumą, taip susiaurinant paiešką.

„Facebook Dating“: viskas viename

Padėti panašių pomėgių žmonėms surasti vienas kitą nusprendė ir „Facebook“, pristatęs funkciją „Dating“. Ji integruota į socialinį tinklą, tad norint pradėti ja naudotis, nereikės atsiųsti dar vienos programėlės. Be to, įvedę duomenis apie jus dominančias „Facebook“ grupes ar renginius, galėsite sukonkretinti potencialios antrosios pusės paieškas.

„Norint naudotis „Facebook Dating“, turėsite susikurti savo profilį (facebook.com/dating), kuriam informaciją bus galima naudoti iš „Facebook“ ar „Instagram“ paskyrų. Prisijungę, matysite žmonių, atrinktų remiantis jūsų pomėgiais, nuotraukas. Priešingai nei ankščiau minėtos programėlės, „Dating“ nereikės nuotraukų „svaipiniti“ ar laukti, kol kas nors jus pamėgs ir taip suteiks progą pabendrauti. Jei kažkuo susidomėsite, galėsite pakomentuoti jų profilį ar paspausti mygtuką „patinka“, taip išreiškiant simpatiją“, – aiškina A.Adomaitytė.

Programėlėje galėsite išbandyti ir „Secret Crush“ funkciją, kuri leis slapta pažymėti devynis „Facebook“ draugus ar „Instagram“ sekėjus, su kuriais norėtumėte susitikinėti. Jei kitas asmuo atsakys tuo pačiu, apie tai „Facebook Dating“ praneš ir leis pradėti pokalbį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.