Vilkas net 13 metų skerdė gyvulius

Pilkieji vilkai yra nuožmūs plėšrūnai, tačiau retai užklysta į Pietų Dakotą (JAV). Tiesa, seniau jie karaliavo šioje JAV valstijoje, tačiau vėliau ūkininkai ėmė juos masiškai medžioti, kol šie galiausiai išnyko.

Vilkas Tripirščio vardą gavo dėl to, kad savo gyvenimo pradžioje spąstuose neteko letenos.<br>123rf nuotr.
Vilkas Tripirščio vardą gavo dėl to, kad savo gyvenimo pradžioje spąstuose neteko letenos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 5:35 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:18 AM

Vieną valstijoje karaliavusį vilką supa gana įdomi istorija. Net 13 metų vilkas, gavęs Tripirščio vardą, tartum tyčiojosi iš vietinių žmonių, kurie jam spendė spąstus, mėgino nunuodyti, nušauti ar bent jau sugauti. Tripirštis – nuožmiausias vilkas, alfa patinas, kuris visus šiuos metus negailestingai skerdė gyvulius.

Vilkas tokį vardą gavo dėl to, kad savo gyvenimo pradžioje spąstuose neteko letenos. 1912 metais jis įgijo nuožmaus kraugerio reputaciją. Kai kurie ūkininkai paskaičiavo, kad per savo gyvenimą šis vilkas išskerdė gyvulių už 50 000 JAV dolerių.

Tripirštis gyveno ilgai, o savo piką pasiekė trečiajame dvidešimto amžiaus dešimtmetyje. Dauguma vilkų medžioja galvijus ar avis, kad išgyventų ir pasisotintų. Tačiau šis vilkas žudydavo be sustojimo, tarsi vien iš malonumo. Kartą jis per vieną naktį aplankė tris ūkius, paskerdė daug avių ir ėriukų, tačiau suėdė tik vieno ėriuko inkstus.

Vietinė valdžia pasiūlė 500 dolerių premiją už Tripirščio galvą, bet nei vienas medžiotojas nesugebėjo sugauti ar sumedžioti šio vilko. 1925 metų vasarą vilkų medžiotojas Clyde‘as F.Briggsas apsistojo rančoje, netoli Tripirščio medžioklės epicentro. Ne vieną savaitę C.F.Briggsas spendė įvairius spąstus, tačiau vilkas sėkmingai jų išvengdavo. Tačiau liepos 23 dieną garsusis vilkas galiausiai įkliuvo į paslėptus spąstus. C.F.Briggsui atvykus aplink spąstus žemė atrodė tarsi būtų suarta – Tripirštis iš paskutiniųjų mėgino ištrūkti, bet nesėkmingai.

Medžiotojas paguldė vilką ant savo automobilio galinės sėdynės ir ketino pristatyti jį gyvą miestelio valdžiai. Tačiau kelionės metu vyras pastebėjo, kad vilkas nerodo jokių gyvybės ženklų. Manoma, kad vilkas mirė ne nuo žaizdų, kurios buvo nestiprios, bet dėl širdgėlos.

Šaltinis: Southdakotamagazine.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.