Praėjusį gruodį Mičigano valstijos universiteto valgykloje dėl itin žemos oro temperatūros buvo sugadinti apie 4000 litrų majonezo. Tačiau universiteto bendruomenė jo neišmetė, o vietoje to nusprendė paversti jį energija.
Supratę, kad majonezas sugedo, valgyklos vadovai mėgino jį atiduoti vietiniam maisto bankui, tačiau šie jo nepriėmė. Taigi universiteto ūkvedė Carla Iansiti sugalvojo majonezą supilti į universiteto anaerobinio skaidymo aparatą. Šis aparatas tokiu būdu gamina elektros energiją ir ja aprūpina kelis universitetui priklausančius ūkius.
Anaerobinio skaidymo aparate mikroorganizmai skaido biologines atliekas ir paverčia jas biodujomis. C.Iansiti pamanė, kad mažyčiai mikroorganizmai, kurie minta cukrumi bei riebalais, turėtų mėgti majonezą.
12 savanorių kelias valandas be sustojimo pylė sugedusį majonezą į anaerobinio skaidymo aparatą ir netrukus sugedusio majonezo, o kartu ir problemos, ką su juo daryti, nebeliko. Taigi nemenka problema galėjusi tapti situacija virto itin teigiamu įvykiu, o vietoje nuostolių buvo gauta nauda.
Šaltinis: Atlasobscura.com.