Iliuzionistai atskleidžia savo paslaptis: ar žinojote, kaip atliekami šie 6 triukai?

Iliuzionisto talentas atsiskleidžia sukeliant žmonėms dar vieno stebuklo laukimą ir nuostabą patikėjus tuo, kas negali egzistuoti ar veikti. Užsimiršus nesunku patikėti, kad iliuzionistai tikrai turi supergalių, neprieinamų mirtingiesiems. Tačiau portalas Brightside.me atskleidžia šešis populiariausius triukus – kurie, kaip ir galima buvo tikėtis, paaiškėja tesantys optikos iliuzijomis ar specialiais įrenginiais.

 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
 BrightSide.me iliustr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 6:53 PM, atnaujinta Dec 17, 2019, 4:37 PM

1. Žmogaus perpjovimas pusiau

Šį triuką turbūt yra nors kartą matęs kiekvienas. Bet ar niekada jums nekilo įtarimo, kodėl pjovimo metu niekada nematyti pjuvenų, o pats pjūklas, tariamai įsiskverbęs į žmogaus kūną, visada lieka stebėtinai švarus?

Iš tiesų viskas daug paprasčiau. Į dėžę gulantis asistentas iš tiesų atsigula tik į pusę dėžės, o kitoje pusėje iš anksto yra pasislėpęs antrasis asistentas, kuris reikiamu momentu iškiša kojas, sudarydamas įspūdį, kad tai yra viena didelė dėžė ir vienas žmogus.

2. Susiklijuojantis banknotas

Dar visai neseniai žiūrovai stebėjosi Davido Copperfieldo triuku, kai jis perplėšia pusiau banknotą, o vėliau paaiškėja, kad pinigas yra visiškai sveikas.

Įdomu, kad „stebuklingas“ čia yra ne banknotas, o pieštukas, naudojamas triuke: jis yra perpjautas pusiau ir jame įtaisyti stiprūs magnetai. Traukiant banknotą per tokį pieštuką, jo dalys praskiriamos, popierius praslysta tarp jų, sudarant įspūdį, kad banknotas iš tiesų plyšta.

3. Levitacijos paslaptis

Tai yra jau senas triukas, ir labai mėgstamas gatvės iliuzionistų: dažniausiai rūbu plačiomis rankovėmis apsirengęs „magas“ sėdomis kybo ore, į žemę atsainiai besiremdamas lazda.

Triuko paslaptis ta, kad lazda, kuria remiasi iliuzionistas, iš tiesų yra tik dalis sudėtingesnio konstrukto, kurio vienas galas paslepiamas žemėje, o kitas – pravedamas per rūbus ir tampa visai patogia sėdyne.

4. Pradingstanti stiklinė

Vandens stiklinė padedama ant stalo ir uždengiama skraiste. Tada iliuzionistas švysteli skraistę į orą ir paaiškėja, kad stiklinė yra dingusi.

Šis triukas turi dvi gudrybes: pirma, tai yra vielinis žiedas, kuris, užklojus jį skraiste, imituoja stiklinės formą. Antra, pati stiklinė paslepiame stale įtaisytoje kišenėje.

5. Žmogus-zigzagas

Šis triukas labiausiai priklauso ne nuo mago, o nuo jo asistento – kaip jis sugeba tinkamai įsirangyti ir įtikinamai judėti siauroje keistos formos dėžėje.

6. Gravitacinė Michaelo Jacksono anomalija

Kai pirmą kartą tai pamatė, pasaulis pradėjo eiti iš proto. O vėliau laukdavo kiekvieno Michaelo Jacksono koncerto, kad pamatytų tai vėl.

Kaip M.Jacksonas su savo trupe nugali gravitaciją? Pasirodo, jis tai galėdavo padaryti ne bet kurioje, o tik tam tikroje scenos vietoje. Ir šiam triukui jis buvo net užpatentavęs specialius batus.

Visas triukas – atitinkamoje vietoje iš scenos grindų išlendantys vinys, į kuriuos įsikabina specialiai sukurtų batų kulnai. Stebint muzikanto pasirodymus, galima pastebėti, kad prieš pat antigravitacinį svyravimą dėmesys nuo M.Jacksono ir jo šokėjų yra nukreipiamas kitur, kartais dingsta ir šviesa, o visas palinkimas įvyksta tik po kelių ar keliolikos sekundžių pertraukos.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų gruodžio 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.