Kaip dažnai vyrai galvoja apie seksą? Rezultatai ne tokie, kokių tikėjotės

Apie ką nuolatos galvoja vyrai? Tikriausiai jau nusišypsojote ir pagalvojote, kad, be jokios abejonės, itin dažnai. Tačiau pasirodo, kad realybė yra kiek kitokia – vyrai labai daug galvoja apie maistą ir miegą.

Skirtumas tarp moterų ir vyrų yra ne tik mintyse apie seksą, bet ir mintyse apie kitus poreikius<br> 123RF nuotr.
Skirtumas tarp moterų ir vyrų yra ne tik mintyse apie seksą, bet ir mintyse apie kitus poreikius<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2018, 6:24 PM

Daug kur teigiama, kad vyrai apie seksą galvoja kas 7 sekundes – arba 8000 kartų per 16 valandų, kai nemiega. Kad patikrinti šią hipotezę, mokslininkai tyrimui pasitelkė 163 moteris ir 120 vyrų. Visi tyrimo dalyviai buvo koledžo studentai ir minčių fiksavimui jiems buvo duoti rankiniai skaitikliai.

59 studentų buvo paprašyta sekti mintis ir užfiksuoti kuomet jie galvoja apie maistą, 63 kuomet jie galvoja apie miegą, o 163 studentų – apie seksą. Prieš tyrimą buvo atlikta apklausa, kurioje studentai turėjo pasakyti, kaip dažnai jie galvoja apie būtiniausius poreikius.

Tyrimas parodė, kad vyrai vidutiniškai per dieną apie seksą pagalvoja 19 kartų, o moterys – 10, apie maistą vyrai galvoja 18 kartų, moterys – 15. Na o apie miegą per dieną vyrai vidutiniškai pagalvoja 11 kartų, o moterys beveik 9 kartus.

Šis tyrimas buvo paskelbtas 2011 metais Sekso tyrimų žurnale, o tyrimo autorė, psichologijos profesorė Terri Fisher iš Ohajo valstijos universiteto teigė, kad neįtikėtina yra tai, kaip žmonės išgalvoja statistiką apie nuolatinį vyrų galvojimą apie seksą.

Mokslininkė taip pat nurodė, kad skirtumas tarp moterų ir vyrų yra ne tik mintyse apie seksą, bet ir mintyse apie kitus poreikius. Profesorė mano, kad tyrimo rezultatai parodo, jog vyrai paprasčiausiai daugiau galvoja apie įvairius dalykus - arba tiesiog geriau prisimena savo mintis.

„Tai sunku išsiaiškinti, tačiau aišku viena – vyrai galvoja ne tik apie seksą, bet ir apie kitas problemas, susijusias su pagrindiniais žmogaus poreikiais“, – teigė profesorė.

Anot T.Fisher, tyrimas rodo ne tik skirtumus tarp vyrų ir moterų, bet ir tai kaip patogiai žmogus jaučiasi dėl savo seksualumo. Šią savybę nusako erotofilija, o atliktas tyrimas parodė, kad daugiausia taškų erotofilijos teste surinkę vyrai ir moterys dažniau galvoja apie seksą.

Profesorė apibendrinant teigia, kad nėra jokios svarios priežasties, dėl ko visuomenė turėtų tikėti, kad vyrai galvoja apie seksą galvoja žymiai daugiau už moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.