Direktoriumi apsimetę sukčiai iš įmonės išviliojo įspūdingą sumą: pinigus atidavusi buhalterė net sulaukė padėkos

Patikli buhalterė dukart patikėjo sukčių siunčiamais elektroniniais laiškais ir įvykdė jų nurodymus. Raseiniškė atsitokėjo tik tada, kai per 64 tūkst. eurų išvilioję sukčiai paprašė pakartoti paskutinį pavedimą.

Sukčiai netgi padėkojo buhalterei už pervestus pinigus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sukčiai netgi padėkojo buhalterei už pervestus pinigus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 10:22 PM

Kad užkibo ant sukčių kabliuko, moteris suprato per vėlai – dukart jau buvo pervedusi pinigų.

Trečio elektroninio laiško su prašymu pervesti pinigų į Belgiją sulaukusi 60 metų Raseinių gyventoja atidžiau peržvelgė gautą nurodymą ir pastebėjo, kad elektroninio pašto adresas nesutampa su įmonės vadovo adresu.

Tik tada raseiniškė suprato, kad iš tiesų vykdė atostogaujančiu direktoriumi prisistačiusių sukčių nurodymus. Tai patvirtino ir sunerimusios pavaldinės skambučio sulaukęs įmonės vadovas, todėl moteris savaitgalį kreipėsi į policiją.

Istorija prasidėjo vasario 9-ąją, kai į darbą atėjusi buhalterė pašto dėžutėje rado vadovo elektroninį laišką. Verslininkas buvo išvykęs atostogų, o pavaldinė nenorėjo jo trukdyti telefonu, todėl atsakė į paklausimą apie bendrovės sąskaitoje turimą pinigų likutį.

Atsakymo sulaukę sukčiai kitame laiške direktoriaus vardu mandagiai paklausė, ar būtų galima į nurodytą sąskaitą pervesti daugiau kaip 35 tūkstančius eurų. Moteris tą pačią dieną pervedė nurodytą sumą, o kitą rytą vėl sulaukė „direktoriaus“ užklausos ir nurodymo pervesti verslo partneriams dar 29 tūkstančius eurų.

Buhalterė pervedė pinigus, informavo „vadovą“, o jis mandagiai padėkojo už atliktą darbą.

Įtarimas sukirbėjo tik trečią dieną, kai finansininkė gavo laišką dėl neva nepavykusio pavedimo. Moteris patikrino sąskaitą ir išvydo, kad pinigai nesugrįžo.

Buhalterė suskubo skambinti tikrajam direktoriui, o jis patikino, kad per atostogas jokių nurodymų apmokėti sąskaitas nesiuntė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?