Atsistatydino Brazilijos prezidento apsaugos vadovas: generolas riaušininkams atidarinėjo duris

Brazilijos prezidento Luizo Inacio Lula da Silva apsaugos vadas atsistatydino po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame jis užfiksuotas prezidento rūmuose per sausio mėnesį vykusias riaušes.

Prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.<br>ZUMA PRESS/Scanpix nuotr.
Prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.<br>ZUMA PRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 10:39 AM

Generolas Marcosas Goncalvesas Diasas atsistatydino po „CNN Brasil“ reportažo, kuriame buvo nufilmuota, kaip jis atidaro duris ir rodo kelią riaušininkams į prezidento rūmus, kai tūkstančiai žmonių siaubė vyriausybinius pastatus sostinėje Brazilijoje.

Apie generolo atsistatydinimą trečiadienį paskelbė vyriausybės spaudos tarnyba. M. G. Diasas, duodamas interviu transliuotojui „TV Globo“, bandė paaiškinti filmuotą medžiagą, sakydamas, kad vaizdai buvo ištraukti iš konteksto.

Sausio 8 dieną tūkstančiai kraštutinių dešiniųjų pažiūrų buvusio prezidento Jairo Bolsonaro šalininkų šturmavo Brazilijos Kongresą, Aukščiausiąjį Teismą ir prezidento rūmus. Lula, kuris buvo prisaikdintas savaite anksčiau, apkaltino dalį policijos ir kariuomenės bendradarbiavimu su užpuolikais.

M. G. Diasas priklausė Lulos saugumo komandai per pirmąsias jo kadencijas 2003–2009 metais, taip pat per 2022 metų rinkimų kampaniją. Po išrinkimo Lula paskyrė jį Brazilijos institucinio saugumo biuro, atsakingo už prezidento apsaugą, vadovu. Dabar jį laikinai pakeis Ricardo Cappelli, pranešė Brazilijos vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.