Dietiniai ledai – visai ne dietiniai

Dietiniai desertai jau kurį laiką yra tikra atgaiva savo svoriu besirūpinančioms moterims, nes leidžia joms, tiesiogine prasme, be didesnių abejonių atsiriekti savo pyrago gabalą. Vis tik naujausi tyrimai atskleidė, kad reklamuojami nedaug kalorijų turintys ledai bei šaldyti jogurtai neretai gali turėti net 68 procentais daugiau kalorijų, nei rodo produkto aprašymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2012, 11:15 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:47 AM

Garsi JAV televizijos laida „The Today Show“, nagrinėjusi įvairias populiarių ledų rūšis, pastebėjo, kad vietoje dažnai reklamuojamo 150 kalorijų pintoje kiekio buvo galima rasti net 250 kalorijų.

Laidoje buvo parodyta ir tyrimo, vykusio profesionalioje maisto ekspertizės laboratorijoje, eiga – buvo nagrinėjami devynių populiarių desertų mėginėliai. Pastebėta, jog pirkėjus klaidino visi gamintojai, tačiau didžioji dalis sugebėjo išlikti 20 procentų maistinės vertės nukrypimo riboje, leidžiamoje gamintojų sąjungos. Vis tik didžioji dalis mitybos ekspertų mano, jog ši riba turėtų būti nuleista iki dešimties procentų.

Mitybos specialistė Joy Bauer teigė: „Ant pakelių parašyta, jog galime pirkti šiuos desertus ir nesirūpinti dėl savo svorio. Gamintojai žino, jog net meluodami neliks nubausti, nes „neperžengia“ leistinos nuokrypio ribos. Tai bjauru, tačiau legalu. Kompanijoms turėtų būti gėda, nes žmonės vienu prisėdimu suvalgo visą ledų kibirėlį ir nesupranta, jog kasdien smaguriaujant savaitės gale jau reikėtų nubėgti devynias mylias vien papildomoms kalorijoms sudeginti.“

Tiesa, kai kurie desertų gamintojai suskubo paprieštarauti laidos tyrimo rezultatams ir teigė, jog ant jų pakuočių pateikti skaičiai yra teisingi. Kai laidos tyrėjai paprašė įrodymų, gamintojai jų taip ir nesugebėjo pateikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.