Vabzdžiai ir kirmėlės - ant pietų stalo

Nevalgantys mėsos ir žuvies gali džiūgauti. Belgijos kulinarai siūlo prisiminti vabzdžius ir kirmėles, kurios yra puiki alternatyva vegetarams arba mėgstantiems gurmaniškus ir kiek netradicinius patiekalus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2012, 6:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:15 PM

Briuselyje vykusiuose kulinarijos kursuose virtuvės vadovai susirinkusiems priminė, kad žemėje egzistuoja gausybė vabzdžių ir kirminų, kuriuos deramai paruošus gaunasi puikaus skonio patiekalas - uženka tik juos paskrudinti alyvuogių aliejumi ir pagardinti padažais.

Vabzdžiuose ir kirmėlėse yra gausu baltymų ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mineralų, todėl Briuselyje vykusiose kulinarijos pamokose jų organizatoriai dar kartą bandė atkreipti dėmesį į šiuos kiek pamirštus padarus, kurie yra naudingi ir deramai paruošti labai gardūs. 

Negana to, jie visai nekaloringi, bet sotūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.