„Rondo“ lyderis A. Ivanauskas-Fara dainuoja net prie puodų (tortilijos receptas)

Kai grupės „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską virtuvėje pagauna įkvėpimas, jo šeima ir bičiuliai mėgaujasi išskirtiniais valgiais. Kūrybingas muzikantas sukiodamasis tarp puodų mėgsta ir dainuoti.

Grupės „Rondo“ lyderis A.Ivanauskas žmoną Rimą gardžiais patiekalais įprastai palepina savaitgaliais.<br>M. Patašius
Grupės „Rondo“ lyderis A.Ivanauskas žmoną Rimą gardžiais patiekalais įprastai palepina savaitgaliais.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

2012-12-18 10:28, atnaujinta 2018-03-14 13:49

Kone visą rudenį milžiniškam 40 metų veiklos scenoje koncertui ruošęsis grupės „Rondo“ siela laikomas kaunietis neslėpė, kad maistui gaminti tuo metu laiko beveik nelikdavo.

„Visus tris mėnesius diena iš dienos šeimos maitinimu atsakingai rūpinosi mano žmona Rima. Po didžiojo koncerto prie puodų sugrįžau ir aš“, – juokavo A.Ivanauskas.

Draugų Fara vadinamas muzikantas kulinarine išmone šeimą ir į svečius užsukančius draugus stebina sekmadieniais. Įprastai tądien vyras turi daugiausia laisvo laiko.

Labiausiai mėgsta koldūnus

A.Ivanauskas tvirtino, jog maistui nėra išrankus, todėl valgo beveik viską. Vyras nemėgsta tik kepsnių.

Mėgstamiausias Faros patiekalas – koldūnai su mėsa. Juos vyras pamėgo dar vaikystėje.

„Skanesnių nei motinos virtų koldūnų su kapota mėsa nesu ragavęs. Juos mėginu paruošti ir pats, tačiau tokio ypatingo skonio dar neišgavau“, – prisipažino Fara.

Jei vyras neturi laiko paruošti naminių koldūnų, jų atsargas papildo parduotuvėje. Neseniai, kai A.Ivanausko žmona buvo porai savaičių išvykusi, jis su jauniausiuoju sūnumi Benu prisipirko tiek koldūnų, kad šie vos tilpo šaldytuve.

„Koldūnus taip mėgstu, kad jų užsisakau ir po koncertų, kai su grupės nariais užsukame į kokią nors kavinę pavalgyti. Vyrai įprastai užsisako kepsnių, o aš – koldūnų. Padavėjai turbūt mano, kad esu labai taupus“, – kvatojosi muzikantas.

Ruošdamas maistą uždainuoja

Firminiai A.Ivanausko patiekalai yra su grietinėle ir sviestu ruošiama bulvių košė, patiekta su dešrelėmis, ir sočioji kiaušinienė, į kurią muzikantas sudeda tai, ką randa šaldytuve.

„Šiuos patiekalus gaminu kone tobulai. Tačiau dažnai to paties valgyti nesinori, todėl, pasitelkęs kūrybą bei improvizaciją, imuosi gaminti naujus valgius“, – kalbėjo prie puodų kartais uždainuojantis Fara.

Neseniai muzikantas prie stalo šeimą sukvietė pirmąkart patiekęs didelę lėkštę įvairių rūšių sušių.

Pagautas kulinarinio įkvėpimo A.Ivanauskas neretai gamina tortilijas.

Vyras spėjo išmėginti keletą tortilijų receptų, tačiau jam ir kitiems šeimos nariams labiausiai patinka papločiai, įdaryti Chalapos paprikomis ir aštriais prieskoniais skaninta malta jautiena.

Daržovės – iš nuosavo daržo

Dar vienas patiekalas, kuriuo Fara sugeba nustebinti artimuosius, – dūmų skonio žuvienė.

„Žiemą dažniausiai sriubą verdu iš kelių rūšių žuvų, kurias perku parduotuvėje ar iš žvejų. Vasarą retsykiais su Rima pažvejojame.

Tuomet žuvienėje puikuojasi ir pačių sugautos žuvelės“, – tvirtino muzikantas.

Virdamas sriubą į puodą vyras visada įpila bent 100 gramų degtinės ir negaili grietinės. Išskirtinio dūmų skonio patiekalui suteikia ir užgesinta rusenančio medžio pliauska.

Žuvienę ir kitas sriubas A.Ivanauskas verda gardindamas tik prie nuosavo namo Aleksote savame darže išaugintomis daržovėmis ir žalumynais.

„Šiek tiek miestietiškai ūkininkaujame: auginame po kelias lysves bulvių, morkų, kopūstų, svogūnų, šiltnamyje noksta agurkai, pomidorai ir braškės. Turime ir prieskoninių augalų“, – pasakojo Fara.

Tortilijos su jautienos faršu

Patiekalui reikės: 16 tortilijų papločių, 1 kg jautienos, 2 Chalapos paprikų, 2 pakelių aštrių mėsos prieskonių, 1 buteliuko aštraus meksikietiško padažo, 100 g vandens, 2 raudonųjų paprikų, 1 Pekino kopūsto, petražolių, salierų.

Į puodą įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens ir jį užvirkite, sudėkite sumaltą jautieną. Maišydami troškinkite apie 10–15 minučių. Paskui smulkiai supjaustykite Chalapos paprikas, suberkite prieskonius, įpilkite aštraus padažo ir dar patroškinkite. Tuo pat metu tortilijos papločius 1–2 min. pašildykite mikrobangų krosnelėje. Kol jie šyla, įkaitinkite keptuvę be jokių riebalų. Kiekvieną paplotį trumpam įdėkite į keptuvę, kad apskrustų. Į papločius dėkite įdarą ir juos suvyniokite. Lėkštę, kurioje tieksite tortilijas, išklokite Pekino kopūsto lapais. Patiekalą papuoškite raudonosios paprikos gabalėliais, žalumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.