Senis Kalėda su pulku nykštukų išpūškavo traukiniu į Trakus

Šiais metais Lietuvos Kalėdų sostine paskelbti Trakai, senoji pagoniškosios Lietuvos valstybės sostinė. Gal todėl „Lietuvos geležinkelių“ šventinio renginio vinis buvo ne „kokakolinis“ Kalėdų Senelis (Santa Klausas), o tikras lietuviškas Senis Kalėda, apsigaubęs ne raudonu apsiaustu, bet daugeliui nematyto kirpimo senoviškais apdarais.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 7, 2013, 2:21 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:41 PM

Tiesa, susitikti su savo palyda, apie 300 nykštukų būriu, Senis Kalėda į Vilniaus geležinkelio stotį įžengė skambant tradicinei angliškai „Jingle bells“.

Raudonkepurių nykštukų jūra, apie 300, linksmai suūžė, kai šeštadienį į Vilniaus geležinkelio stotį iš Čepkelių raisto atvykęs Senis Kalėda atnešė maišą dovanų.

Jis atriedėjo traukiniu, o ne elnių kinkiniu. Pasirodo, Senio Kalėdos elniai atostogauja Ibizos kurorte ir Lietuvoje gal apskritai nebūtų didžiausios metų šventės, jei „Lietuvos geležinkeliai“ skubos tvarka nebūtų atsiuntę traukinio.

Taigi, geležinkelininkai išgelbėjo Kalėdas, o jų vaikai sutiko pabūti Senio Kalėdos palyda, nykštukais. Tikrasis Kalėdų Senelis su tikra barzda dalijo vaikams dovanas ir mokė dosnumo bei atjautos.

„Nenoriu jūsų, vaikai, graudinti per šventes. Bet turiu pasakyti, kad yra skurdžiai gyvenančių vaikų. Padėkime jiems“, - tarė Senis Kalėda, įdėdamas didelę dėžę su saldumynais į „Maisto banko“ konteinerį, pastatytą Vilniaus geležinkelio stoties salėje.

Jie iš Vilniaus geležinkelio stoties traukiniu išvažiavo į Trakuose esančią Kalėdų senelių rezidenciją.

Čia Kalėdų Senis ir Trakų rajono meras Vytautas Zalieckas oficialiai atidarė šventinių renginių ciklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.