A.Ivanauskas moksleivius mokys sveikai ir moderniai gaminti

Net 88 šalies mokyklos ir beveik 41 tūkstantis jose besimokančių moksleivių dalyvauja pirmąkart Lietuvoje rengiamame ir analogų pasaulyje neturinčiame verslo socialinės atsakomybės projekte „VMG mokykla“. Projekto, kuris įgyvendinamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, mokyklų bendruomenėmis ir verslo įmonėmis, tikslas – įrengti modernias kulinarijos klases šalies mokyklose ir propaguoti sveikatos kultūrą Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-10 11:55, atnaujinta 2018-02-19 21:47

Praėjusią savaitę skelbta, kad pirmoji moderni kulinarijos klasė bus įrengta Pabradės „Ryto“ gimnazijoje.

„Siekiame, kad projekto „VMG mokykla“ kulinarijos klasės Lietuvos mokyklose būtų moderniausios ne tik Europoje, o ir pasaulyje. Kulinarijos, sveikos mitybos pamokos daugybėje šalių po ilgo laiko sugrįžta į mokyklas, kuriamos naujos edukacinės programos, nes moksleivių sveikatos problemos – nutukimas, cukraligė, alergijos, bulimija ir anoreksija – pasiekė kritinę ribą.

Lietuvoje kulinarijos pamokos turi gilias ir nenutrūkstamas tradicijas vidurinio lavinimo mokyklose, mūsų tikslas – jas perkelti į naują kokybės lygmenį, suteikti geriausias sąlygas vaikams mokytis, pažinti ir kurti, – sako projekto „VMG mokykla“ autorius Alfas Ivanauskas. – Džiaugiamės, kad vis daugiau socialiai atsakingų įmonių prisijungia prie projekto ir drauge su mumis imasi esminių pokyčių.“

Daugiau nei dešimtyje iš šiame projekte dalyvaujančių mokyklų nėra kulinarinės klasės, o šio dalyko dėstoma tik teorinė dalis. Vidutiniškai vienai klasei mokykloje įrengti reikia apie 40 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.