Šilto alaus gėrimo (sriubos) receptūra buvo surasta senoje lenkiškoje kulinarijos knygoje (1803 m). LDK valdovo ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Senojo gramučio receptūros vertimas:
"Reikės:
1 l alaus
2 stiklinių vandens
40 g juodos džiovintos duonos
10 g sviesto
cukraus pagal skonį
10 g smulkintų lazdynų riešutų.
Į alų įpilti vandens, įdėti džiovintos juodos duonos,palikti 20 min pastovėti. Po to perkošti, supilti ant sviesto, sutrinto su riešutais, bei plakant pakaitinti iki 50 C temperatūros.
Skubiai, kol neatšalo, pateikti”
Restorano" Ida Basar" virėjai siūlo:
Į “gyvą” alų dėti sviesto, kiaušinio trynius, cukraus pagal skonį. Viską plakant kaitinti ir būtinai stebėti, kad neužvirtų. Pateikti taurėje. Pagardinti smulkintais riešutais".