Alaus sriuba kvepia riešutais (receptas)

Sostinės restorane "Ida Basar" jo savininkų Henritos ir Vaclovo Kontrauskų dėka atgimsta senosios lietuvių virtuvės patiekalai. Praėjusią savaitę šiame restorane vykusioje "Gurmanų gildijos" narių vakarienėje kaip aperityvas buvo patiektas šiltas alaus gėrimas - Žygimanto Senojo gramutis. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais šis gėrimas galėjo būti patiekiamas kaip alaus sriuba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 4:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:13 PM

Šilto alaus gėrimo (sriubos) receptūra buvo surasta senoje lenkiškoje kulinarijos knygoje (1803 m). LDK valdovo ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Senojo gramučio receptūros vertimas:

"Reikės:

 1 l alaus

 2 stiklinių vandens

 40 g juodos džiovintos duonos

 10 g sviesto

 cukraus pagal skonį

 10 g smulkintų lazdynų riešutų.

Į alų įpilti vandens, įdėti džiovintos juodos duonos,palikti 20 min pastovėti. Po to perkošti, supilti ant sviesto, sutrinto su riešutais, bei plakant pakaitinti iki 50 C temperatūros.

Skubiai, kol neatšalo, pateikti”

Restorano" Ida Basar" virėjai siūlo:

Į “gyvą” alų dėti sviesto, kiaušinio trynius, cukraus pagal skonį. Viską plakant kaitinti ir būtinai stebėti, kad neužvirtų. Pateikti taurėje. Pagardinti smulkintais riešutais".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?